UHAPŠEN SAUČESNIK U UBISTVU VELIBORA DUNJIĆA!

Autor: Tanjug - krik.rs

Hronika

13.04.2018

17:31 >> 17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Beogradu uhapsila je danas Vuka Musića (41) za kojim je raspisano sedam potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više različitih krivičnih dela, među kojima je i saučesništvo u ubistvu vođe navijača Crvene zvezde Velibora Dunjića 2014. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Velibor Dunjić

Musić se, između ostalog, tereti i za krivično delo pružanje pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, u maju 2014. godine, kada je ispred beogradskog splava "Džimis" ubijen dvadesetdevetogodišnji Velibor Dunjić, prenosi portal Krik.

Musić je više puta osuđivan – zbog nasilničkog ponašanja, držanja i nošenja oružja, teške krađe i ometanja službenog lica prilikom obavljanja dužnosti.

Za ubistvo Dunjića u martu 2015. podignuta je optužnica protiv devet osoba. Kao direktni izvršilac optužen je šef obezbeđenja splava Vladimir Đurović, a ostalih osmoro terete se da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Među njima je i uhapšeni Musić kome se stavlja na teret da je sa još dvojicom optuženih uklonio opremu i snimke sigurnosnih kamera i tako pomogao ubici.

On je od drugog okrivljenog tražio da obriše snimke, ali pošto mu to nije pošlo za rukom, rekao je "Čupaj to i nosi", piše u optužnici.

Samo trojica optuženih pojavila su se pred sudom u martu 2016. kada je počelo suđenje. Đuroviću se sudi u odsustvu pošto je u bekstvu, a četvoro okrivljenih priznali su dela i nagodili se sa tužilaštvom. Musiću se takođe sudilo u odsustvu.

Suđenje nije mnogo odmaklo - od kada je počelo odloženo je osam puta zbog nedolaska optuženih, a nekoliko puta izostale su i sudije. Održano je samo jednom kada su se prisutni izjašnjavali o optužnici i iznosili odbranu.

Suvlasnik splava "Džimis" Miloš Milosavljević rekao je tada da je ušao u prostoriju gde je bila oprema za video nadzor i tako zatekao di-džeja Marka Gvozdenovića i Vuka Musića kako skidaju opremu. Istakao je da je tada video Musića prvi put.

U trenutku kada je ubijen, iza Dunjića je bila bogata kriminalna prošlost. Protiv njega vođeni su postupci za nasilničko ponašanje, nanošenje teških i lakih telesnih povreda, izazivanje opšte opasnosti, remećenje javnog reda i mira, napad na službeno lice.

Osuđen je na četiri godine zatvora zbog nanošenja teških telesnih povreda. Po izlasku iz zatvora 2013. godine, Dunjić je sa grupom navijača u Segedinu napao predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading