PRETVORIO SE U BUKTINJU, ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA! Zapalio se automobil beogradskih registarskih oznaka na auto-putu u Crnoj Gori

Autor:

Hronika

24.06.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezgoda se dogodila kod tunela Vilac.

PRETVORIO SE U BUKTINJU, ZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA! Zapalio se automobil beogradskih registarskih oznaka na auto-putu u Crnoj Gori

Foto: instagram.com/192_rs

Automobil marke "citroen" beogradskih registarskih oznaka zapalio se danas na auto-putu "Princeza Ksenija", povređenih nema.

- Na autputu se zapalio automobil marke 'citroen' begradskih registarskih oznaka. U pitanju je samozapaljenje - rekli su iz policije za portal RTCG.

Kako su kazali, nezgoda se dogodila kod tunela Vilac. Iz Monteputa su naveli da su požar ugasile vatrogasne ekipe.

Zašto se automobili zapale i kako to sprečiti?

- Iako je požar automobila retka pojava, postoji nekoliko faktora koji mogu dovesti do ovog neprijatnog događaja. Jedan od glavnih uzroka je kvar u električnom sistemu. Kratak spoj ili loše izolovani električni provodnici mogu izazvati pregrevanje i stvaranje varnice koja može zapaliti gorivo ili druge zapaljive materijale unutar vozila.

- Drugi značajan rizik je curenje goriva. Oštećena cev goriva ili rezervoar mogu izazvati curenje goriva unutar vozila. Akumulacija goriva u zatvorenom prostoru može lako biti zapaljena čak i malom iskrom.

- Kvarovi u sistemu hlađenja motora takođe mogu dovesti do pregrejavanja, što može uzrokovati visoke temperature ulja ili drugih zapaljivih materijala unutar motora.

- Problemi s izduvnim sistemom, kao što su kvarovi na katalizatoru ili drugim delovima, takođe mogu uzrokovati prekomerno zagrevanje i potencijalno zapaljenje drugih delova automobila.

- Važno je napomenuti da nepravilno rukovanje vozilom ili nepropisno održavanje takođe mogu povećati rizik od požara. Pušenje u automobilu ili ostavljanje zapaljivih materijala poput benzina, raspršivača ili upaljača mogu dodatno povećati opasnost.

- Moderne automobile obično opremaju sigurnosni mehanizmi poput osigurača, protivpožarnih sistema i upozoravajućih indikatora kako bi se sprečili požari. Ipak, u retkim slučajevima, kombinacija navedenih faktora ili drugi nepredviđeni uslovi mogu dovesti do požara.

- Ako primetite znake požara u vozilu ili sumnjate na požar, odmah napustite automobil i pozovite vatrogasce ili hitnu pomoć kako biste osigurali brzu intervenciju i sprečili ozbiljne posledice.

- Za održavanje sigurnosti vašeg vozila i prevenciju požara, redovno proveravajte stanje električnog sistema, goriva, sistema hlađenja i izduvnog sistema.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading