SPREČENA KATASTROFA: Požar u naselju Ribnjak u Novom Sadu brzo lokalizovan

Autor:

Hronika

23.06.2024

21:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na licu mesta su prisutni vatrogasci i policija.

SPREČENA KATASTROFA: Požar u naselju Ribnjak u Novom Sadu brzo lokalizovan

Foto: Shutterstock

Večeras oko 21 čas izbio je požar u naselju Ribnjak u Novom Sadu. Požar je lokalizovan za pola sata i trenutno se radi na dogašivanju. Prema dostupnim informacijama, gorela je šupa u sklopu kuće.

Brzom reakcijom vatrogasaca sprečeno je širenje požara na druge objekte, čime je izbegnuta veća šteta. Materijalna šteta za sada je nepoznata, ali ohrabruje činjenica da nema povređenih lica.

Na licu mesta su prisutni vatrogasci i policija, koji nastavljaju rad na obezbeđivanju područja i istraživanju uzroka požara.

 

Šta raditi u slučaju požara?

Prvo što treba učiniti je kada primetite požar je pozvati 193 i dati konkretne podatke o lokaciji požara - adresu, sprat i broj stana.

Ako do požara dođe u stanu, potrebno je pozvati vatrogasce i evakuisati ukućane.
 
Ukoliko je požar zahvatio samo jednu prostoriju u stanu, zatvoriti vrata i isključiti električnu energiju, a ako je požar većeg obima, napustiti stan zatvarajući sva vrata.

Nikako ne koristiti lift prilikom napuštanja zgrade, pošto se u toku požara oslobađa gust crni dim koji sadrži otrovna isparenja koja brzo ispune okno i kabinu lifta, što može biti uzrok smrti od gušenja za sve koji se tu nalaze.

Ako je požar manjeg obima, pokušati gašenje, ali nikada ne koristiti vodu da bi se ugasio požar na električnim instalacijama i aparatima, kao ni požar izazvan benzinom ili uljem, već umesto toga koristiti aparat za početno gašenje požara tipa ''S''.

Gašenjem požara na električnim instalacijama i aparatima vodom možete biti izloženi strujnom udaru, dok gašenjem vodom požara izazvanih benzinom ili uljem možete da izazovete njegovo širenje.

Važno je i ostati smiren i ne paničiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading