"DUG UVEK DOLAZI NA NAPLATU": Roditelji "škaljarca" raznetog na Cetinju u čitulji najavili osvetu?! - Rat do istrebljenja

Autor:

Hronika

23.06.2024

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U crnogorskim novinama objavljeno je mnoštvo čitulja za ubijene "škaljarce", a u mnogima su izražene osvetničke poruke.

"DUG UVEK DOLAZI NA NAPLATU": Roditelji "škaljarca" raznetog na Cetinju u čitulji najavili osvetu?! - Rat do istrebljenja

Foto: Printscreeen/tanjug, shutterstock

Roditelji Petra Kaluđerovića, označenog kao pripadnika "škaljarskog klana", izgleda da su najavili osvetu za njegovo ubistvo putem čitulje. Kaluđerović i njegov saradnik Dragan Roganović dignuti su u vazduh u četvrtak ujutru kada su nepoznati počinioci aktivirali eksploziv postavljen na drvo ispred Sportskog centra na Cetinju. Kaluđerović je preminuo na mestu, dok je Roganović kasnije podlegao povredama. Njihovi saborci, Tanasije Jovanović i Mihajlo Borozan, kao i starija prolaznica, teško su povređeni.

U crnogorskim novinama objavljeno je mnoštvo čitulja za ubijene "škaljarce", a u mnogima su izražene osvetničke poruke. U jednoj čitulji roditelji Petra Kaluđerovića su napisali emotivan oproštaj i najavili kaznu za počinioce.

Sine naš, lepoto naša... Cvete najlepše mladosti. Uskratiše ti najlepše godine života. Zašto? Hiljadu puta zašto? Znam, zato što najbolji stradaju. Neka reka majčinih i očevih suza stigne one koji nam ovo prirediše. Lako će se prepoznati. Kad ih krene stizati Božja kazna i budu tražili oproštaj od Svetog Petra Cetinjskog, neće im pomoći. Neće jer Bog ne prašta zločine ovakve vrste. Setiće se kada budu plaćali njihovi najdrži, ali biće im kasno za pokajanje, jer dug uvek dolazi na naplatu. Tvoji neutešni otac i majka - piše u čitulji koja je objavljena za Petra Roganovića.

Uobičajeno je da članovi suprotstavljenih klanova, kao što su "škaljarski" i "kavački" klan, kroz čitulje najavljuju osvetu. Primera radi, Jovan Vukotić, šef "škaljaraca", preti "kavčanima" nakon smrti svog oca 2019. godine, dok je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer 2018. godine najavio nastavak sukoba nakon ubistva svog prijatelja Vladimira Roganovića.

U januaru 2020. godine, Jovan Vukotić je kroz čitulju najavio osvetu za ubistvo svog kuma Igora Dedovića, što je ubrzo dovelo do ubistva Zvicerovog kuma Marka Vukovića u Beogradu. Ovakve čitulje postale su deo surovog rata između klanova, gde se putem javnih poruka preti i izražava odlučnost za osvetu, prenosi 24sedam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading