UHAPŠEN JEDAN OD VOĐA PINK PANTERA: Planirali otmicu biznismena iz Rima za vreme Lige šampiona

Autor:

Hronika

12.04.2018

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitar Marjanović (67), jedan od ključnih članova zloglasne bande pljačkaša širom sveta poznate kao "Pink Panter", uhapšen je u Rimu prilikom pokušaja otmice jednog italijanskog biznismena! Otmica je trebalo da se dogodi u utorak za vreme utakmice Roma-Barselona, kada su ceo grad, pa i italijanska policija bili koncentrisani na dešavanja na stadionu Olimpiko.

RepublikaFoto: printscreen/corriere tv
Dolijao: Jedan od Marjanovićevih pajtosa

Držali ih na oku

- Pljačkaši su tipovali žrtvu, biznismena koji se bavi građevinom, i rešili da ga otmu u njegovom stanu koji se nalazi u mirnom delu Rima, u blizini stadiona. Ulica u kojoj je vila biznismena nije prometna i u njoj nema mnogo stambenih jedinica, a s obzirom na to da su policijske snage bile koncentrisane oko stadiona, mislili su da će do svog plena doći bez poteškoća - prenose italijanski mediji vest o hapšenju Marjanovića, koji je dolijao sa dvojicom Italijana - svojim partnerima Stefanom Sirgiovanijem (58) i Paolom de Santisom (50).

Kako se navodi, uhapšenu trojku je policija duže vreme držala na oku jer su inspektori imali informaciju šta spremaju.

To očigledno nisu znali razbojnici, ali ni sama žrtva, čije ime se radi njene bezbednosti ne navodi.

Otmičari nisu znali da ih policija prisluškuje, te su uhvaćeni na delu

Kada je Marjanović sa dvojicom Italijana upao u stan kod biznismena, policija je krenula u akciju.

- Planirali su da ga otmu i traže otkup jer su znali da ima puno novca. Imali su fantomke i izolir-traku sa sobom. Kod jednog od njih je prilikom hapšenja pronađen pištolj sa izbrušenim serijskim brojem. Ipak, žrtva ni u jednom trenutku nije bila u opasnosti jer je policija odmah reagovala - navode italijanski mediji.

Policija je tokom praćenja čak i prisluškivala razgovore trojice uhapšenih u kojima su oni do detalja otkrili svoj plan. "Ako ne bude dao novac, slomićemo mu prste. Ako ni tada ne bude sarađivao, treba stvarno da ga povredimo", detalj je iz razgovora koji je objavljen u medijima. Policija je na osnovu onog što je čula verovala da bi uhapšena trojka lako mogla i da ubije svoju žrtvu.

Istraga se nastavlja

Uhapšeni su odmah sprovedeni u rimski zatvor, a istraga je u toku kako bi se rekonstruisala ova otmica i identifikovali i ostali njihovi saučesnici, koji su im pomogli da tipuju žrtvu i organizuju otmicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading