DUG OPORAVAK POVREĐENOG PILOTA: Majoru slomljene obe ruke i tri rebra!

Autor: blic.rs

Hronika

12.04.2018

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nesreći koja se juče dogodila kod Kovačice, prilikom redovnog trenažnog leta na školsko-borbenom avionu „supergaleb G-4, poginuo je pilot major Robert Kaloci, a teško je povređen pilot major Aleksandar Matić koji se nalazi na Vojno-medicinskoj akademiji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mesto nesreće u Kovačici

Prema nezvaničnim informacijama, major Matić je prilikom katapultiranja iz aviona zadobio povredu glave, polomljena su mu tri rebra i obe ruke. Matić je bio na skeneru koji je pokazao da je kičma kompletno u redu, što je odlična informacija, jer nema pretnji da će ostati nepokretan.

- Zdravstveno stanje povređenog pilota majora Aleksandra Matića, koji je prilikom pada aviona povređen, a potom i hospitalizovan na Vojno-medicinskoj akademiji, stabilno je. On se uspešno oporavlja - rekao je zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević.

Povređeni major Matić smešten je u sobu na VMA i njegova supruga ga posećuje. I ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković danas su ga obišli.

Major Matić je bio najbolji student u generaciji, a bio je u istoj klasi sa Dejanom Pandurovićem koji je poginuo 7. aprila 2017. u selu Slatina kod Šapca. Matića sve kolege znaju kao najboljeg studenta i vrsnog pilota.

Telo poginulog majora Roberta Kalocija (48) je na obdukciji i uzrok smrti još nije poznat.

- Telo je na obdukciji i ona će pokazati šta je uzrok smrti. Pretpostavlja se da se dogodio neki detalj iz katapultiranja. Dovoljno je bilo da cimne glavom - kaže naš izvor.

Obojica majora bili su izuzetni piloti i svi su veoma začuđeni i šokirani ovim strašnim događajem.

- Kaloci je radio u Tehničko opitnom centru i svi znaju da su to ozbiljni piloti. Njihov posao nije samo da osposobljavaju pilote, već da ispituju novitete na avionu, naoružanje - objašnjavaju naši izvori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading