BELIVUKOV AUTOLIMAR NE KRIJE DA SU PRIJATELJI, ALI U SUD DOLAZI UVEK PREKRIVENOG LICA: Grmi Specijala, advokati zapenili: "NISU KRIVI, TUŽILAŠTVO IM NAMESTILO"

Autor:

Hronika

20.06.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat koji zastupa Aleksu Šejića koji se sumnjiči da je silovao oštećenog Iliju S tvrdi da tužilaštvo nema dokaze za to.

BELIVUKOV AUTOLIMAR NE KRIJE DA SU PRIJATELJI, ALI U SUD DOLAZI UVEK PREKRIVENOG LICA: Grmi Specijala, advokati zapenili: "NISU KRIVI, TUŽILAŠTVO IM NAMESTILO"

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka BelivukaMarka Miljkovića nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu  uvodnim izlaganjima branilaca optuženih za teška krivična dela koja su učinili prema tvrdnjama Javnog tužilaštva za organizovani kriminal.

Ovoj grupi se na teret stavlja sedam teških ubistava, otmice, držanje i trgovina droge i oružja, kao i silovanje. 

Prvi se za reč javio advokat Dragoš Cukavac koji zastupa Vladimira Dimitrijevića, auto-limara iz naselja Braće Jerković. 

- Tužilaštvo nema nijedan validan dokaz protiv mog klijenta, ima samo jedan DNK trag na nekom koferu koji je mešovitog karaktera. Takođe, tokom pretresa koji je izvršen na nezakonit način njemu nije pronađena nikakva droga - rekao je Cukavac. 

On ne krije da Dimitrijević dobro poznaje Veljka Belivuka i da su bliski. Inače, Dimitrijević uvek na suđenja dolazi sa hirurškom maskom na licu kao u vreme korone. 

- Dimitrijević poznaje Belivuka već 10 godina i on mu je prijatelj, a poznaje i nekoliko okrivljenih jer je auto-limar i popravljao im je vozila, a to nije krivično delo - zaključio je Dragoš Cukavac. 

Advokat koji zastupa Aleksu Šejića koji se sumnjiči da je silovao oštećenog Iliju S, takođe kao i sve njegove kolege tvrdi da tužilaštvo nema dokaze za to i da silovanje nije moglo da bude izvedeno na načlin koji je navodna žrtva navela.

- Jedini dokaz protiv mog klijenta je navodno priznanje koje je dao u policiji, što nije nikakav dokaz i  tražimo da se on izuzme. On tada nije imao izabranog branioca i zbog toga ovaj dokaz može da se okarakteriše kao nezakonit - kazao je Šejićev branilac.

Više branilaca je u uvodnim izlaganjima, između ostalog i Ivana Ostojić koja brani Mijata Simenunovića,  tvrdilo da su izjave Ilije S. mladića kojeg je prema optužnici, nekoliko pripadnika ove grupe mučilo i na kraju je silovan, kontradiktorne i da je optužio nevine samo iz razloga da bi naplatio svoju navodnu bol i nematerijanu štetu. 

Nakon uvodnih izlaganja danas bi trebalo da svoju odbranu iznesu Vođe grupe i neki od 30 okrivljenih, od koji su trojica okrivljeni saradnici koji su priznala zlodela i potpisali sporazum sa Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading