LIK ANĐELA KOME JE KOSTA PRESUDIO ĆE KRASITI CRKVU U PARIZU! Adriana Dukić će naći svoj večni dom u gradu gde je živela!

Autor:

Hronika

20.06.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oslikavanjem Adrianinog lika na veličanstvenoj freski na najlepši način će biti sačuvana uspomena na plemenenitu, prelepu Srpkinju.

LIK ANĐELA KOME JE KOSTA PRESUDIO ĆE KRASITI CRKVU U PARIZU! Adriana Dukić će naći svoj večni dom u gradu gde je živela!

Foto: Nikola Mutić, Facebok

Adriana Dukić, devojčica koju je Kosta Kecmanović ubio u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, je godinama živela u Parizu gde sada treba da osvane njen lik na jednoj od freski u crkvi u ovom gradu.

Oslikavanje lika na freski je ideja crkvenih lica koja porodicu Dukić poznaju kao izuzetno pobožnu i patrijarhalnu još od ranije. Dukići su od malena Adrianu kao najstariju, a kasnije i dvoje mlađe dece usmeravali duhovnim vrednostima i obilazili manastire i crkve u Srbiji i Crnoj Gori, kao i Francuskoj gde su svi rođeni.

Oslikavanjem Adrianinog lika na veličanstvenoj freski na najlepši način će biti sačuvana uspomena na plemenenitu, prelepu Srpkinju.

Parnični postupak porodice Dukić protiv porodice Kecmanović je odvojen od ostalih, s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere. U odnosu na njihov zahtev, doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine Miljane Kecmanović, što ih je zakonski obavezalo da u roku od 30 dana podnesu tužbu. Ova tehnička procedura rezultirala je odvojenim suđenjem.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića, nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ira

12.07.2024 13:27

Adriana mila, koliko si lepa i dobra bila. Sada u raju andjele pratis, ponekad pozelis na zemlju da svratis, kako bi tesila rodbinu svoju ... Ne placite roditeji moji, Bog je s'nama, On nas voli, sa andjelima mi sirimo krila, sa njima smo sada velika druzina. Ne placite sto smo u Srbiju dosli, ljudi su na zemlji samo privremeni gosti. Jos malo i dolazi vreme, kada cete stresti sa sebe tesko breme, i suze vise necete liti, jer cemo ponovo svi zajedno biti❤ I. Dj.