BELIVUK NE TREPĆE, A KLIMA GLAVOM GLEDAJUĆI U SUDSKO VEĆE: Konsiljere ga ponizno citira!

Autor:

Hronika

18.06.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena je taktika Lazarevića - traži da se ponište sporazumi trojice saradnika i da se SKAJ odbaci!

BELIVUK NE TREPĆE, A KLIMA GLAVOM GLEDAJUĆI U SUDSKO VEĆE: Konsiljere ga ponizno citira!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam zverskih ubistava, otmice silovanje, trgovinu oružjem i drogom,  koje je juče iznova počelo pred novom predsednicom veća Zoricom Avramović, danas je nastavljeno iznošenjem uvodnog izlaganja advokata Dejana Lazarevića, nazvanog Konsiljere zbog njegove uloge u ovoj grupi. 

Ovaj advokat inače optužen sa kriminalnom grupom Darka Šarića bio je isključen iz tima odbrane Veljka Belivuka i još desetak opruženih u ovom predmetu, kojim nezvanično rukovodi  pokušava da uveri novu sudiju da je njena koleginica, sada penzionerka Vinka Beraha, radila protivzakonito u ovom postupku.  

-  Poštovani sude, objasniću vam zašto tražimo da sve krene ispočetka da biste vi ispravili sve nepravilnosti koje je prehodna sudija napravila. Tražimo da se preipsitaju sporazumi koji su odobreni Srđanu Laliću, Bojanu Hrvatinu i Nikoli Spasojeviću jer nisu u skladu sa zakonom - rekao je Konsiljere.

Lazarević tvrdi da su u Ritopeku nezakonito vršeni pretresi, a poziva se i na greške, odnosno lapsuse, u govoru i na zapisnicima sa saslušanja i suđenja, te greške u izveštajima. Traži i da se svedočenja silovanog mladića i supruga žrtava klana odbace kao neistiniti. ističe i da su policija i tužilaštvo falsifikovali brojne izveštaje koji se koriste u dokaznom postupku. On je rekao da je materijal dobijen iz Francuske pribavljen protivno pravilima i propisima, te da su fotografije sa skaja montirane.

- Što bi rekao Veljko Belivuk "Skaj mrtav , samo to treba da država proglasi - rekao je Lazarević, a Belivuku se za to vreme smeši brk. 

Advokat Lazarević je rekao da su propusti tužilaštva očigledni na primeru Vuka Vučinića kojeg su osumnjičili da je učestvovao u ubistvu  Gorana Veličkovića.

- Tvrdili su da ga je namamio i prevario i čak je to potvrdila i udovica Veličkoviča i pokazivali su nam snimke koji to dokazuju. Šest meseci je bio u pritvoru i posle toga tužilaštvo ga je oslobodilo i nikom ništa - istakao je Lazarević. 

Suđenje je, kako i propisuje Zakonik o krivičnom postupku, počeo juče, u ponedeljak 17. juna, u potpunosti iznova. Odbrana je tražila,da tužilaštvo predoči optužnicu. Zatim su se izjasnili svi optuženi o krivici koju su očekivano negirali. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading