UŽAS KOD NIŠA! NAĐENA BOMBA RAZORNE MOĆI! Došao na njivu i zatekao smrtonosno oružje

Autor:

Hronika

18.06.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštanin koji je kosio livadu na Humskoj Čuci primetio je eksplozivnu napravu u travi i odmah obavestio policiju.

UŽAS KOD NIŠA! NAĐENA BOMBA RAZORNE MOĆI! Došao na njivu i zatekao smrtonosno oružje

Foto: Shutterstock

U niškom selu Hum, na mestu zvanom Humska Čuka je meštanin pronašao ručnu bombu tokom obavljanja poljskih radova. Brzom reakcijom policije i pripadnika antidiverzantske jedinice MUP-a Srbije situacija uspešno rešena.

Meštanin koji je kosio livadu na Humskoj Čuci primetio je eksplozivnu napravu u travi i odmah obavestio policiju. Nakon što je mesto pronalaska bombe obezbeđeno, pripadnici MUP-a stigli su u selo Hum i preduzeli akciju uništavanja ručne bombe.

- Čovek je kosio livadu na mestu zvanom Humska Čuka, kada je u travi ugledao bombu. Odmah je obavestio policiju koja je obezbedila mesto gde je pronađena eksplozivna naprava. Danas su u Hum stigli pripadnici MUP -a obučeni za rukovanje ovom vrstom ubojnih sredstava i bezbedno je uništili - navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Za sada se ne zna poreklo bombe niti kada je tačno dospela na to mesto. Postoji mogućnost da je neko, iz neobjašnjivih razloga, odlučio da se otarasi bombe na zabačenom mestu, umesto da je preda policiji.

Ako pronađete bombu ili sumnjate da je nešto opasno, prvo i najvažnije je ostati smiren. Odmah se udaljite iz zone opasnosti i pozovite nadležne službe. Evo koraka koje možete sliediti:

Ne paničarite: Ostanite smireni i ne paničite. Panika može otežati situaciju.

Udaljite se: Ako možete, udaljite se iz područja gdje se nalazi bomba ili sumnjiv objekt. Obezbedite sigurnost i drugima takođe preporučite da se udalje.

Ne dodirujte objekt: Nemojte dirati ili pomicati sumnjiv objekt. Mogao bi biti osetljiv na dodir i aktivirati se.

Pozovite nadležne službe: Odmah pozovite policiju, vatrogasce ili nadležne agencije za uništavanje eksplozivnih naprava. Javite im gde se nalazite i što ste pronašli.

Sledite upute: Nakon poziva nadležnim službama, sledite njihove upute. Možda će vam reći da ostanete na sigurnom udaljenom mestu dok ne stignu eksperti.

Obavestite druge: Ako ste na javnom mestu, obavestite druge ljude o opasnosti i podstaknite ih da se udalje iz zone opasnosti.

Nakon intervencije: Nakon što nadležne službe preuzmu kontrolu situacije, sledite njihove dalje upute. Možda će biti potrebno evakuisati područje ili poduzeti druge mere opreza.

Važno je imati na umu da je rukovanje bombama i sumnjivim objektima izuzetno opasno i da se ne sme podcenjivati. Najbolje je prepustiti stručnjacima da se bave situacijom.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading