NASILNIKE ĆE STIĆI PRAVDA: Oglasilo se Tužilaštvo povodom napada na nastavnicu! Evo koji su dalji koraci

Autor:

Hronika

14.06.2024

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će biti prvi korak!

NASILNIKE ĆE STIĆI PRAVDA: Oglasilo se Tužilaštvo povodom napada na nastavnicu! Evo koji su dalji koraci

Foto: Shutterstock

Prvo osnovno javno tužilaštvo (PJT) u Beogradu obavestilo je javnost da je njihov dežurni tužilac informisan o napadu na učiteljicu u Osnovnoj školi "Sveti Sava". Incident se dogodio 13. juna 2024. godine, kada su roditelji učenice verbalno i fizički napali učiteljicu ispred škole.

Detalji Incidenta

Incident se dogodio u četvrtak, 13. juna 2024. godine, oko 19 časova, ispred OŠ "Sveti Sava" na Vračaru. Učiteljica je prijavila da je napadnuta od strane roditelja učenice, označenih kao D.L. i S.L. Policijski službenici Policijske stanice Vračar obavili su razgovore sa oštećenom učiteljicom, kao i sa osumnjičenim roditeljima, te su pribavili lekarske izveštaje o zadobijenim povredama.

Dalji Koraci Tužilaštva

Dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva naložio je policiji da prikupi sve potrebne dokaze, uključujući snimke sa video nadzora i izjave svedoka. Na osnovu prikupljenih dokaza, protiv roditelja D.L. i S.L. biće podneta krivična prijava zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja.

Izjava Tužilaštva

"Tužilaštvo će tokom dokaznog postupka preduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdilo tačno i potpuno činjenično stanje. Nakon toga, doneti će se odluka o daljem postupanju," navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Dva napada na prosvetne radnike u istom danu u Beogradu izazvala su veliku zabrinutost u srpskom društvu. Prvo je majka učenika u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" pretukla nastavnicu, a zatim je došlo do incidenta u Osnovnoj školi "Sveti Sava" gde su roditelji jedne devojčice fizički napali učiteljicu nakon rekreativne nastave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading