PLJAČKA MOGLA DA SE PRETVORI U POKOLJ! Horor na vidikovačkoj pijaci u Beogradu, muškarac uhvaćen u krađi IZVADIO NOŽ

Autor:

Hronika

14.06.2024

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija u Beogradu je danas primila dojavu o incidentu koji se dogodio na pijaci na Vidikovcu.

PLJAČKA MOGLA DA SE PRETVORI U POKOLJ! Horor na vidikovačkoj pijaci u Beogradu, muškarac uhvaćen u krađi IZVADIO NOŽ

Foto: Shutterstock

Prema nezvaničnim informacijama, stariji muškarac je navodno pretio ljudima nožem, nakon što je uhvaćen u krađi na vidikovačkoj pijaci u Beogradu, piše Telegraf. 

Situacija je izazvala paniku među prisutnima, a muškarac je uspeo da pobegne pre dolaska policije. Srećom, niko nije povređen, ali je za osumnjičenim raspisana potraga.

Šta raditi i šta nikako ne smete da radite prilikom pljačke

Ne izigravajte heroja

Najbolje je da svoju herojsku prirodu i ideje obuzdate i da izbegavate suočavanje sa pljačkašem. Tako možete pogoršati situaciju i izazvati agresiju kod pljačkaša. Čak i ako vam izgleda da nije naoružan, to nikad ne znate, pa je bolje da ne pogoršavate situaciju.

Ne pravite nagle pokrete

Svaki vaš pokret pljačkaš može da vidi kao mogući napad. Pljačkaši su uglavnom veoma nervozni i bilo kakav vaš nagli pokret može da izazove nesreću. Ako morate da promenite svoj položaj, bolje je da mu to kažete, kako ne bi bio iznenađen i reagovao ishitreno.

Zapamtite detalje

Obratite pažnju na to kako pljačkaš izgleda, ali diskretno. Te informacije mogu biti od pomoći policiji. Obratite pažnju na njegovo držanje, karakteristike tela, držanje, miris, cipele... Čak i trivijalni detalji mogu biti od ključnog značaja. Zapamtite i da li su dodirivali neke površine golim prstima i ne dirajte te površine kasnije.

Izbegnite iznenađenja za pljačkaša

Kažite mu ako znate da neko treba da dođe. Krijući tu informaciju rizikujete život te osobe koja se uputila na mesto pljačke.

Izbegavajte dug kontakt očima

Pljačkaš može pomisliti da ga izazivate ili da ste ga prepoznali, pa može doći do neočekivanih reakcija.

Dajte mu ono što traži

Pljačkaši obično traže novac, i dajte mu ga. Pokušajte da ostanete pribrani i izbegavajte svađu s njim. Ništa nije vrednije od života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading