NAPADAČIMA IZ NOVOG SADA PRETI DOŽIVOTNI ZATVOR! Izrešetali automobil u kome je bio mladić!

Autor:

Hronika

14.06.2024

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo je pucnjavu na više osoba koja se dogodila noćas pravno kvalifikovalo kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu!

NAPADAČIMA IZ NOVOG SADA PRETI DOŽIVOTNI ZATVOR! Izrešetali automobil u kome je bio mladić!

Foto: Printscreen/Instagram/nsuzivo.rs

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je danas da osumnjičenima za pucnjavu u Ulici Jovana Popovića preti kazna doživotnog zatvora za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Tužilaštvo je pucnjavu na više osoba koja se dogodila noćas pravno kvalifikovalo kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, kažnjivo Krivičnim zakonikom Srbije kaznom zatvora od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Na lice mesta je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, dok su u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, sa lica mesta izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet dalje obrade i analize.

Po nalogu ovog tužilaštva su uhapšeni Š.S. i A.R., kojima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti dovedeni u tužilaštvo radi saslušanja, dok se intenzivno traga za ostalim osumnjičenima koji su se dali u bekstvo.

Prva pomoć kod ranjavanja vatrenim oružjem

Prva pomoć kod ranjavanja vatrenim oružjem može biti odlučujuća u spašavanju života. Evo osnovnih koraka koje možete preduzeti:

  • Pozovite hitnu pomoć: Prvo i najvažnije, odmah pozovite hitnu pomoć ili nazovite broj za hitne slučajeve u vašoj zemlji. Brza intervencija profesionalaca je ključna.
  • Bezbednost: Ako je situacija još uvek opasna zbog prisustva napadača ili opasnog područja, prvo osigurajte svoju sigurnost i sigurnost žrtve.
  • Stabilizacija žrtve: Ako je moguće, pomozite žrtvi da se smesti na sigurno mesto kako bi se smanjio rizik od dodatnih povreda.
  • Kontrola krvarenja: Ako osoba krvari, pokušajte zaustaviti krvarenje. Prvo pritisnite na ranu rukom ili gazom kako biste zaustavili krvarenje. Ako je moguće, koristite zavoje ili čiste tkanine kako biste izvršili pritisak na ranu. Ne uklanjajte postojeće zavoje ako su natopljeni krvlju, već dodajte nove preko njih.
  • Održavanje disanja: Ako je osoba prestala disati, odmah započnite sa postupkom veštačkog disanja i masažom srca prema obuci koju ste prethodno stekli.
  • Nemojte vaditi objekte iz rane: Ako je u telo ušao metak ili drugi objekat, ne pokušavajte ga izvaditi. Pomeranje objekta može uzrokovati dodatne povrede. Ostavite tu aktivnost profesionalcima.
  • Pratite vitalne znakove: Dok čekate dolazak hitne pomoći, pratite vitalne znakove osobe (puls, disanje, svest). Ako primetite promene, odmah ih prijavite osoblju hitne pomoći kada stignu.

Važno je zapamtiti da su ovakvi slučajevi izuzetno opasni i stresni, ali vaša brza i smirena reakcija može biti ključna u spašavanju života.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading