PRESEKAO DEVOJCI DUŠNIK, PA MISLIO DA ĆE MANJE DA "ODLEŽI" U SVOJOJ ZEMLJI: Srbija odbila da izruči monstruma koji je iskasapio partnerku!

Autor:

Hronika

13.06.2024

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monstrum je mislio da će se izvući!

PRESEKAO DEVOJCI DUŠNIK, PA MISLIO DA ĆE MANJE DA "ODLEŽI" U SVOJOJ ZEMLJI: Srbija odbila da izruči monstruma koji je iskasapio partnerku!

Foto: Shutterstock

Presudom Višeg suda u Novom Sadu iz 2021. godine, Dejan Dabović je proglašen krivim za teško ubistvo i razbojništvo i osuđen na doživotni zatvor. Ova presuda je potvrđena istom godinom od strane Apelacionog suda u Novom Sadu.

U postupku po molbi osuđenog Dabovića za transfer u Crnu Goru, čiji je državljanin, presudom Višeg suda u Podgorici priznate su presude Višeg suda u Novom Sadu radi izvršenja, uz premeštaj osuđenog na dalje izdržavanje kazne na teritoriji Crne Gore.

S obzirom na to da Krivični zakonik Crne Gore ne predviđa kaznu doživotnog zatvora, Daboviću je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 40 godina, navodi se u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Ministarstvo pravde Republike Srbije nije saglasno sa transferom osuđenog Dejana Dabovića u Crnu Goru radi izdržavanja kazne. Nadležno ministarstvo je imalo u vidu razliku u visini izrečene kazne i težinu izvršenih krivičnih dela, smatrajući da se transferom osuđenog ne bi ostvarila svrha kažnjavanja u konkretnom slučaju.

O navedenom su obavešteni nadležni organi Crne Gore, osuđeni i njegov branilac.

Dabović je 26. decembra 2019. godine na svirep način ubio bivšu devojku Dušanku Jocović, presekavši joj nožem dušnik. 

Podsećamo, u beogradskom naselju Žarkovo danas je došlo do šokantnog incidenta unutar porodice.

Podsećamo, prema prvim nezvaničnim informacijama, ćerka je fizički napala svoju majku, koja pati od demencije. Još jezivije je to što i ćerka ima psihičke probleme i leči se kod psihijatra, saznaje Telegraf.

Nasilje u porodici predstavlja bilo koju vrstu fizičkog, emocionalnog, seksualnog ili ekonomskog zlostavljanja koje se dešava unutar porodične jedinice. To može uključivati ​​napade, pretnje, ponižavanje, kontrolu, izolaciju, eksploataciju ili bilo koje druge oblike nasilnog ponašanja. Ovakvo nasilje može biti izvršeno od strane jednog člana porodice prema drugom, kao što su partneri, roditelji ili deca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading