KRALA NOVAC OD MRTVIH! RADNICA SOCIJALNOG U ČAČKU OJADILA BUDŽET: Sve otkrio besni rođak preminulog, pa izbio haos!

Autor:

Hronika

13.06.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvav skandal Čačak ne pamti!

KRALA NOVAC OD MRTVIH! RADNICA SOCIJALNOG U ČAČKU OJADILA BUDŽET: Sve otkrio besni rođak preminulog, pa izbio haos!

Foto: Shutterstock

Protiv radnice Centra za socijalni rad (CSR) u Čačku podneta je krivična prijava zbog sumnje da je oštetila brojne korisnike ove ustanove.

Odgovorno lice CSR-a u Čačku podnelo je krivičnu prijavu Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije (POSK) Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Kraljevu. Iz Višeg javnog tužilaštva potvrđeno je da je u ovom slučaju pokrenut predistražni postupak.

- Centar za socijalni rad u Čačku je podneo krivičnu prijavu protiv jednog bivšeg radnika. U toku su provere osnovanosti navoda krivične prijave, tako da odluka u ovom tužilaštvu nije doneta -  navela je Jasmina Aleksić, tužilac Posebnog odelljenja za suzbijanje korupcije VJT u Kraljevu.

Kako se nezvanično saznaje, radnica CSR u Čačku je u dužem vremenskom periodu falsifikovala potpise korisnika socijalne pomoći i u njihovo ime podizala novac. Budući da je vladala informacijama o preminulim korisnicima socijalne pomoći, upravo su oni bili na meti zloupotrebe.

- Najviše oštećenih je među romskom populacijom, a ima i ostalih korisnika čije je dotacije neosnovano prisvajala. Kada korisnik premine, falsifikovala je njihove potpise i na šalterima Pošte podizala njihov novac. Naročito su na udaru bili korisnici romske populacije koji su često boravili u inostranstvu - kaže naš izvor upoznat sa situacijom u čačanskom CSR.

Malverzacije su otkrivene tek nedavno, kada je upravo jedan od članova porodice preminulog Roma došao besan u CSR s namerom da proveri gde je nestao novac sa računa njegovog preminulog rođaka.

- Otkrivena je sasvim slučajno i to na insistiranje rođaka korisnika koji je dolazio nekoliko dana, pretio policijom i medijima da se njegov slučaj reši. Međutim, nadležni u CSR su zajedno sa njegovim zahtevom krenuli u proveru i mnogih drugih predmeta i otkrili ovu neviđenu malverzaciju. Međutim, radnica je pre razotkrivanja pronevere stekla uslov za penziju, ali bez obzira su je pozvali da dođe u ustanovu i objasni šta je radila. Kažu da je sve priznala, a novac vratila - kaže naš izvor.

Međutim, rukovodstvo CSR je ipak protiv nekadašnje koleginice podnelo krivičnu prijavu. 

Neposredno potom, B. R., direktorka CSR u Čačku, je podnela neopozivu ostavku. Inače, ona u Čačku važi za direktorku koja je svojim autoritetom, štiteći ustanovu, godinama branila i svoje zaposlene prilikom brojnih upitnih odluka, mišljenja i rešenja koja su donosili.

Posledica jedne od takvih odluka je i trostruko ubistvo u Kulinovcima, pri čemu je radnica CSR čačanskom pravosuđu dala mišljenje da se ubica može vratiti u porodicu, i ako pre toga nije pribavila mišljenje psihijatra.

- Ostavku sam podnela iz moralnih razloga prema korisnicima. Moja je ostavka neopoziva, a o njoj će se izjasniti odbornici Skupštine grada, verujem već na prvom zasedanju. Svakako, dok se ne izabere novi direktor, ja ću svoju dužnost obavljati, kako se rad ustanove ne bi doveo u pitanje. U vezi sa krivičnom prijavom ne mogu ništa reći, osim da potvrdim da je podneta - izjavila je direktorka čačanskog CSR u ostavci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading