MUŠKARAC I ŽENA BILI KRVAVI NA PUTU, GRAĐANI USPANIČENO ZVALI POLICIJU! Evo šta se juče desilo u Krunskoj ulici!

Autor:

Hronika

13.06.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je obaveštena o slučaju.

MUŠKARAC I ŽENA BILI KRVAVI NA PUTU, GRAĐANI USPANIČENO ZVALI POLICIJU! Evo šta se juče desilo u Krunskoj ulici!

Foto: Shutterstock

Prava drama odigrala se sinoć kada su Beograđani pozvali policiju i Hitnu pomoć tvrdeći da u Krunskoj ulici leži krvav muškarac, dok žena stoji pored njega.

Prema saznanjima "Telegrafa", radi se o bratu (23) i sestri (24) iz Kine. Mladić je bio u stanu na Paliluli gde je, verovatno pod uticajem alkohola, pao na staklenu čašu i isekao ruku. Umesto da pozove Hitnu pomoć, sestra ga je smestila u automobil i krenula ka bolnici.

U toku vožnje, mladić je otvorio vrata automobila kako bi uzeo vazduh i ispao na kolovoz. Srećom, nije se dodatno povredio. Devojka za volanom je izašla da mu pomogne, pa je i sama bila sva krvava.

Policija je obaveštena o slučaju, ali nije reč o krivičnom delu već o spletu nesrećnih okolnosti. Mladom Kinezu je u bolnici ukazana pomoć zbog posekotina na ruci, a ustanovljeno je da je bio pod dejstvom alkohola.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove, uz obavezu da se što pre moguće vrati na mesto nezgode.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading