JEZIVO NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI U BEOGRADU! Bivša učenica tukla dečake, pretila i makazama "Pravila je probleme i dok je išla u nju"

Autor:

Hronika

12.06.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilje je eskaliralo nakon sukoba koji se desio na času fizike.

JEZIVO NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI U BEOGRADU! Bivša učenica tukla dečake, pretila i makazama "Pravila je probleme i dok je išla u nju"

Foto: shutterstock

Tuča, prebijanje

Vršnjačko nasilje je tema koja je u poslednje vreme sve aktuelnija, a jedan od poslednjih slučajeva koji je izazvao veliku pažnju javnosti desio se u Osnovnoj školi "Majka Jugovića" u Zemunu, gde je bivša učenica došla u školu i napala petoricu učenika sedmog razreda. Majka jednog od napadnutih đaka, Zorica Raosavljević, otkrila je šokantne detalje ovog incidenta.

- Do vršnjačkog nasilja je došlo zbog situacije koja se desila na času fizike. Jedna devojčica i dečak su se posvađali na času. Dečak je rekao nastavnici fizike da "tetka treba da ućuti", misleći na devojčicu. Čas se završio i počelo je fizičko. Na taj čas je došla devojčica koja je ranije išla u školu "Majka Jugovića" - započela je razgovor sagovornica. 

Prema rečima Zorice Raosavljević, nasilje je eskaliralo nakon sukoba koji se desio na času fizike. Nakon verbalnog sukoba između dečaka i devojčice, situacija je prerasla u fizički napad kada je bivša učenica, koja je prethodno pohađala istu školu, došla na scenu.

- Dečak je uspeo to da izbegne. Nakon toga je došla kod mog sina i rekla mu da će da ga snimi kako se izvinjava i govori da je majmun. Ucenila ga je da to uradi i rekla mu da ga neće udariti ako to učini. Moj sin je pristao jer nije želeo da udari devojčicu kako bi se odbranio. Kad ga je snimila, lupila mu je šamar. Inače, pre toga ga je gurnula na ogradu i zapretila mu da će ga prebiti njeni drugari koji treniraju kik-boks, a koji idu u srednju školu - ispričala je i dodala da veruje da je bivša učenica došla u školu nakon što ju je pozvala devojčica koja je imala sukob tokom časa fizike.

- Zatim je prišla petom dečaku i rekla mu da legne na pod. Kazala mu je da će da ga snimi kako se izvinjava dok leži na podu i da neće da ga napadne. Naterala ga je da kaže da je majmun, a onda je počela da ga šutira na podu. Kad je završila sa njim, tražila je da dođe jedna devojčica kako bi i nju pretukla.

Prema rečima sagovornice, devojčica nije došla, a onda je bivša učenica ušla u školu i počela đacima da traži makaze govoreći da će da je izbode. 

- Tokom nasilja, devojčica je govorila da je ne zanima šta će sa njom biti i da joj niko ništa ne može i da neće biti kažnjena. Ponavljam, to se sve dešavalo na času fizičkog, a nastavnika nije bilo u blizini. Đaci su ostali sami. Takođe nije bilo ni čuvara. Moram da naglasim da je ta devojčica pravila probleme u školi i dok je u nju išla - zaključila je razgovor za MONDO Zorica Raosavljević, majka jednog od napadnutih đaka.

Direktorka OŠ "Majka Jugovića", Ana Lukić, potvrdila je da je obaveštena o ovom slučaju i istakla da škola postupa po Zakonu. Ona je naglasila da je škola u postupku prikupljanja svih informacija i da se bavi ovim slučajem u skladu sa propisanim protokolom.

- U postupku smo prikupljanja svih informacija. Obaveštena je spoljna mreža, bavimo se tim slučajem. Imali smo jutros jedan sastanak, uskoro ćemo imati drugi. Sve radimo po protokolu. Ja sam za situaciju saznala sinoć u 23 časa preko poruke i od jutros se bavimo time - kazala je direktorka škole.

(Republika/Mondo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading