HOROR U SREMSKOJ MITROVICI: Strankinja brutalno prebila sudiju zbog 15.000 DINARA!

Autor: Tanjug

Hronika

11.04.2018

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednicu Prekršajnog suda u Sremskoj Mitrovici Zoricu Marković Ilieski u utorak je brutalno pretukla u sudnici jedna strankinja nakon što joj je sudija izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara zbog prekršaja iz Zakona o strancima.

RepublikaFoto: Tanjug
Strankinja prebila sudiju zbog 15.000 dinara/Foto: Ilustracija

Sudija je u napadu zadobila teške telesne povrede, navodi se u saopštenju Udruženja prekršajnih sudija.

Udruženje je najoštrije osudilo ovaj napad na sudiju tokom suđenja, koju je, kako se navodi u saopštenju, napala okrivljena koja je privedena po hitnom postupku zbog prekršaja učinjenog po Zakonu o strancima. 

Nakon što je okrivljena priznala prekršaj, sudija joj je u prisustvu prevodioca i zapisničarke izrekla novčanu kaznu od 15.000 dinara nakon čega je okrivljena ustala, prišla da potpiše zapisnik i brutalno pretukla sudiju, navodi se u saopštenju.

Sudija je u teškom psihofizičkom stanju prevezena u službu Hitne pomoći gde su joj nakon više časova ispitivanja konstatovane teške telesne povrede.

- Ovo je do sada nezapamćen napad na sudiju, užasnuti smo ovim događajem i insistiramo da se protiv učinioca brzo sprovede postupak i najoštrije osudi, kao i da se preduzmu sve neophodne mere i aktivnosti kako bi sudije prekršajnih sudova imale uslove da svoju funkciju obavljaju u bezbednom i zaštićenom okruženju - navodi se u saopštenju udruženja. 

Napominje se da su sudije prekršajnih sudova su često izložene pretnjama, zastrašivanjima kao i omalovažavanjima najgore vrste.

Udruženje je apelovalo da se učini sve kako bi se ovakvi i slični napadi sprečili i kako bi sudije mogle nesmetano da obavljaju svoj posao i štite prava građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading