NEVEROVATNO: DRŽAVLJANINU SRBIJE UKINUT PRITVOR NAKON DNK VEŠTAČENJA U SLUČAJU "TUNEL": Erić pušten na slobodu!

Autor:

Hronika

10.06.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erić, rođen u Loznici, izručen je Crnoj Gori i priveden u Osnovni sud u Podgorici 20. marta, kada mu je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

NEVEROVATNO: DRŽAVLJANINU SRBIJE UKINUT PRITVOR NAKON DNK VEŠTAČENJA U SLUČAJU "TUNEL": Erić pušten na slobodu!

Foto: printscreen, Rade Koprivica/Vlada Crne GoreRade Koprivica/Vlada Crne Gore

Vladimir Erić

Osnovni sud u Podgorici doneo je odluku o ukidanju pritvora državljaninu Srbije Vladimiru Eriću, jednom od osumnjičenih u slučaju "Tunel". Nakon izvršenog DNK veštačenja, sud je utvrdio da nije osnovana sumnja da je Erić izvršio krivična dela stavljena mu na teret, te je odlučeno da mu se ukine pritvor.

DNK veštačenje kao ključni faktor

DNK veštačenje odigralo je ključnu ulogu u odluci o ukidanju pritvora Vladimiru Eriću. Naime, rezultati analize nisu podržali hipotezu da je Erić jedan od donora biološkog materijala na tragovima iz kojih je dobijen DNK profil. Ova činjenica dovela je do dovođenja u pitanje osnovane sumnje da je Erić izvršio krivična dela koja su mu bila stavljena na teret.

Hapšenje na aerodromu u Stokholmu

Vladimir Erić (32) uhapšen je na aerodromu u Stokholmu 13. oktobra dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd. Ovaj događaj označio je prekretnicu u slučaju "Tunel", s obzirom na to da je Erić bio osumnjičen, a kasnije i optužen za krivična dela koja su sada dovedena u pitanje.

Detalji hapšenja i izručenja

Erić, rođen u Loznici, izručen je Crnoj Gori i priveden u Osnovni sud u Podgorici 20. marta, kada mu je određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva. Ovim potezom crnogorska policija je nastojala da osigura njegovo prisustvo tokom istrage.

Iskazivanje negiranja tokom saslušanja

Na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu, Erić je negirao da je učestvovao u obijanju depoa Višeg suda. Ovaj detalj predstavlja ključni momenat u njegovom odnosu prema optužbama koje su mu bile upućene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading