POČINJE SUĐENJE PRIPADNICIMA BALKANSKOG KARTELA: Povezuju ih i sa švercom VIŠE TONA KOKAINA IZ JUŽNE AMERIKE ZA EVROPU I SRBIJU!

Autor:

Hronika

09.06.2024

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među optuženima su i Mladen Lazarević, koji se sumnjiči da je bio jedan od vođa grupe, kao i još desetak drugih osoba.

POČINJE SUĐENJE PRIPADNICIMA BALKANSKOG KARTELA: Povezuju ih i sa švercom VIŠE TONA KOKAINA IZ JUŽNE AMERIKE ZA EVROPU I SRBIJU!

Foto: Printscreen/MUP Srbije

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi (OKG) čiji je organizator bio Miroslav Starčević, poznat po nadimku Mića Crnogorac, počinje 10. juna u zgradi Specijalnog suda u Beogradu.

Ova grupa, koja je bila deo Balkanskog kartela, optužena je za šverc narkotika iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije. Pripremna ročišta su zakazana za 10, 11. i 12. juna, a istraga Javnog tužilaštva za organizovani kriminal je dovela do hapšenja više osoba, među kojima su Mladen Lazarević, Miloš Jovanović, Dragan Đorđević, i drugi.

Miroslavu Starčeviću se na teret stavlja organizacija kriminalne grupe i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Među optuženima su i Mladen Lazarević, koji se sumnjiči da je bio jedan od vođa grupe, kao i još desetak drugih osoba. Tokom saslušanja, 11 osumnjičenih iskoristilo je pravo da se brani ćutanjem, dok su Ljubiša Lindo i Radisav Radović negirali krivicu.

Organizovana kriminalna grupa, koja je navodno imala 20 članova, sumnjiči se da je bila umiješana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Tokom 2020. godine, navodno su učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije. Tokom predistražnog postupka prikupljeni su dokazi koji ukazuju na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći, kao i dokazi o zapleni droge u drugim državama, pre svega u Francuskoj.

Miroslav Starčević, poznat kao Mića Crnogorac, navodno je organizator ove kriminalne grupe, blizak pripadnicima organizovane kriminalne grupe Amerika i škaljarskom kriminalnom klanu, i sumnjiči se da je organizator još jedne kriminalne grupe.

Mladen Lazarević, takođe povezan sa Pink Panterima, sumnjiči se da je bio jedan od vođa ove organizovane kriminalne grupe.

Gligorije Peljević je uhapšen 2015. godine u Madridu kada je zaplenjeno 3.5 tone kokaina.

Radisav Radović je ranjen 2016. godine u pucnjavi u blizini restorana "Šeher" na Dedinju, a Ljubiša Lindo, poznat kao Čombe, važio je za organizatora kriminalne grupe koja je imala najveću fabriku za proizvodnju sintetičnih droga u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading