TRI OSOBE HITNO PREVEZENE U BOLNICU NAKON UDESA: Ovo su najnoviji detalji saobraćajki koje su se dogodile NA AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI"

Autor:

Hronika

09.06.2024

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve devojke i jedan muškarac, povređeni u saobraćajnoj nezgodi, primljeni su na urgentno prijemno odeljenje Opšte bolnice u Čačku

TRI OSOBE HITNO PREVEZENE U BOLNICU NAKON UDESA: Ovo su najnoviji detalji saobraćajki koje su se dogodile NA AUTO-PUTU "MILOŠ VELIKI"

Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Tokom popodnevnih sati na auto-putu Miloš Veliki došlo je do nekoliko teških saobraćajnih nezgoda koje su izazvale povrede i veliku materijalnu štetu.

U jednoj traci u smeru ka Čačku došlo je do prevrtanja cisterne, dok su neposredno iza nje sudar imali putničko vozilo i kamion koji radi na održavanju kolovoza putarske firme. Ova nesreća izazvala je povrede tri osobe, koje su zbrinute i prebačene u Opštu bolnicu u Čačku.

Dve devojke i jedan muškarac, povređeni u saobraćajnoj nezgodi, primljeni su na urgentno prijemno odeljenje Opšte bolnice u Čačku, gde im je pružena medicinska pomoć. Njihovo stanje je stabilno, a u toku je dijagnostika kako bi se utvrdila priroda njihovih povreda.

- Dve devojke i jedan muškarac primeljeni su na urgentno prijemno odeljenje u stabilnom stanju. U toku je njihova dijagnostika. Svi povređeni su iz saobraćajnog udesa koji se dogodio na autoputu Miloš Veliki - rekla je za RINU, Marija Stranjanac, pr Opšte bolnice u Čačku.

Takođe, u neposrednoj blizini na toj deonici u smeru ka Beogradu, došlo je do udesa dva putnička vozila.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading