"KUKAĆE NJIHOVE MAJKE KAO DOSAD, BRATE MOJ": Osvanula prepiska Zvicera i Kaluđerovića - kovali pakleni plan!

Autor:

Hronika

09.06.2024

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovor između Zvicera i Kaluđerovića obuhvatio je i temu političke situacije

"KUKAĆE NJIHOVE MAJKE KAO DOSAD, BRATE MOJ": Osvanula prepiska Zvicera i Kaluđerovića - kovali pakleni plan!

Foto: Društvene mreže, Printscreen/MUP Srbije

Prema prepiskama dostavljenim crnogorskim istražiteljima od strane Agencije Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EVROPOL), šef kavačkog klana Radoje Zvicer predlagao je članu svog klana Nenadu Nenu Kaluđeroviću da iz Podgorice proteraju funkcionera Građanskog pokreta URA Filipa Adžića, ukoliko taj Cetinjanin glasa za izmene Zakona o slobodi veroispovesti.

U njihovim razgovorima, koji su se odvijali osam dana uoči glasanja u crnogorskom parlamentu, Kaluđerović je Zvicera obaveštavao o političkoj situaciji u državi, ali i o planovima za pritisak na Adžića.

Razgovor između Zvicera i Kaluđerovića obuhvatio je i temu političke situacije, pri čemu je Kaluđerović Zvicera obaveštavao o sastanku koji je sazvao vladika, kao i o zabrinutosti jednog od optuženih za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića u vezi sa političkom situacijom.

- Ja idem na neki sastanak u vezi politike oko 18h. Vladika zvao Cetinjane - objašnjava Kaluđerović.

Zvicer odgovara glasovnom porukom, odnosno snimkom na kom se čuje da peva pesmu Baje Malog Knindže - “Čuvaj mi se sine”.

- Kukat će njihove majke kao do sad, brate moj - poručuje mu Kaluđerović.

Takođe, planirali su pritisak na Adžića kako bi uticali na njegov glas u vezi sa izmenama Zakona o slobodi veroispovesti.

- Brate, zvao me noćas Ljubo Bigović. Da me pita u vezi politike i ovog Adžića - šalje Cetinjanin.

- Što oće? - pita Zvicer i dobija obrazloženje:

- Kao nervira se đe će Cetinjanin da glasa za ovaj zakon. Damir mu dao br.

Kotoranin traži objašnjenje o kom zakonu se radi, ali i je li Adžić iz GP URA.

Tada mu Kaluđerović sve objašnjava, ali i izlaže plan - da će ići u Podgoricu da naprave pritisak da Adžić u parlamentu ne glasa za izmene tog zakona.

- Ovaj o vjeroispovijesti 28.12. što će da izmijene. Idemo u PG da napravimo pritisak da ga Adžić ne glasa - šalje Kaluđerović.

- To je Adžić iz URE? - pita Zvicer.

- Jeste, od njega i od Jelušićke se ne očekuje to. Srpska crkva da je tradicionalna u CG i da je sva imovina srpske crkve - govori Kaluđerović.

- Je*em im sve, treba ga proćerati iz grada - poručuje šef zločinačkog kavačkog klana.

Prema prepiskama, nepoznata grupa građana pokrenula je peticiju kojom su od Adžića tražili da "stane na stranu Crne Gore i ne podrži izmene Zakona o slobodi veroispovijesti". Osim peticije, Adžić i njegova porodica bili su izloženi verbalnim i fizičkim pretnjama na Cetinju. Kao rezultat pritiska, Adžić je podneo ostavku na poslaničkoj funkciji.

Specijalni tužioci tvrde da je Kaluđerović najpre “čistio” put članovima kavačkog klana dok su iz Spuža ka Kotoru prevozili otetog škaljarca Mila Radulovića, a potom učio jednog od vođa te kriminalne grupe, Slobodana Kašćelana, kako da se reši leševa prethodno ubijenih Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića.

To se navodi u optužnici Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) podnetoj protiv 31 člana te kriminalne grupe, koju je prema tvrdnjama istražitelja formirao Radoje Zvicer.

Tužioci tvrde da su članovi Zvicerove kriminalne organizacije postali Milan Vujotić, Kašćelan, Kaluđerović, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Stevan Kraljević, Vladimir Vučković, Radoje Živković, Dragan Knežević, Ratko Živković, Nebojša Janković, Darko Prelević, Davor Perović, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čalaković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Milan Knežević, Aleksandar Dragićević, Zoran Kažić, Aleksandar Ljumović, Borko Bešović i Bojan Bešović.

U optužnici su jasno navedene uloge svih u trostrukom ubistvu.

Protiv Zvicera podneto je više optužnica.

I Zvicer i Kaluđerović su u bekstvu.

(Republika/Vijesti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading