UHAPŠEN NEURAČUNLJIV LOPOV: Osumnjičeni smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu!

Autor:

Hronika

09.06.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenog je pregledao veštak neuropsihijatar koji je dao nalaz da je u pitanju neuračunljivo lice

UHAPŠEN NEURAČUNLJIV LOPOV: Osumnjičeni smešten u Specijalnu zatvorsku bolnicu!

Foto: shutterstock

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu okrivljeni muškarac (42) lišen je slobode zbog krivičnog dela Razbojništvo.

On je danas doveden u prostorije tužilaštva gde ga je pregledao veštak neuropsihijatar koji je dao nalaz i mišljenje da je u pitanju neuračunljivo lice.

S obzirom na navedeno javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podneo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog za donošenje rešenja kojim se okrivljeni smešta u Specijalnu zatvorsku bolnicu. Rešenje je i doneto.

Da podsetimo, dana 3.juna 2024.godine Trećem osnovnom sudu u Beogradu Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je sporazum o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa okrivljenim D.V. rođenim 1976. godine i njegovim braniocem.

Okrivljeni je u potpunosti priznao da je u vremenskom periodu od 30.12.2009. pa do 31.12.2009. godine podsrekavanjem izvršio ukupno pet krivičnih dela Razbojništvo iz odredbe člana 206 stav 1 Krivičnog zakonika u vezi odredbe člana 34 Krivičnog zakonika, na taj način što je okrivljenom M.G., u odnosu na koga se vodi postupak po optužnom aktu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, predao repliku pištolja i uputio ga da u cilju pribavljanja protivpravno imovinske koristi ide u različite trgovinske radnje i uz pretnju upotrebom replike pištolja od zaposlenih u radnjama traži da mu predaju novac, a što je okrivljeni M.G. i učinio i to na štetu više trgovinskih radnji na teritoriji novog Beograda Zemuna i  Čukarica.

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, okrivljeni i njegov branilac su se saglasili da sud okrivljenog osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine i dva meseca a u koju kaznu će mu biti uračunato vreme koje je proveo u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading