VREME MATURANATA NAS UVEK POKIDA! Dušana (18) ubio vršnjak BMW-om pre pet godina, reči njegove majke kidaju dušu!

Autor:

Hronika

09.06.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostali smo zarobljeni u junskoj noći kada je ceo svet stao...

VREME MATURANATA NAS UVEK POKIDA! Dušana (18) ubio vršnjak BMW-om pre pet godina, reči njegove majke kidaju dušu!

Foto: Privatna arhiva

Majka Dušana Mićića, koji je tragično preminuo pre pet godina, opisuje kroz intervju bol i borbu koju je porodica prošla. U tih pet godina, kaže, bilo je mnogo tuge i suza, ali i novih početaka. Dušan je dobio sestricu Mariju, koja ga, iako ga nikada nije upoznala, voli i deli sa njim slatkiše na groblju.

Dušan je dobio sestricu koju je toliko želeo, ali to neće znati, ali zato Marija zna ko je Dušan. Bata koji živi na nebu i čuva nju i Stefana. Često tako mala, ima tri godine, odlazi sa nama na groblje i ljubi bratovu sliku. Deli sa njim slatkiše - kaže ona.

Njegov brat Stefan, sada povučen, najviše bi imao koristi od Dušanove podrške. Majka se priseća teške noći kada je Dušan nastradao i jutra kada je njegova duša otišla na nebo.

- Nažalost, ostali smo zarobljeni u junskoj noći kada je ceo svet stao. Taj 8. jun kada je stradao i to grozni jutro 9. kada je njegova dušica otišla na nebo. Ne verujem, prosto ne verujem da živim, borim se, ne verujem - kaže Mićićka.

Njegovi prijatelji sada imaju po 23 godine, neki su se oženili i započeli poslove, dok je Dušan ostao sa svojim neostvarenim snovima.

Foto: shutterstock

Ilustracija

Slučaj Dušanove smrti je pravno komplikovan, ali zahvaljujući upornosti porodice, došlo je do revizije slučaja. Majka je zahvalna Ministarstvu pravde i kabinetu Zagorke Dolovac, ali i dalje čeka rasplet i kraj saobraćajnog veštačenja.

Za roditelje je ovo ogromna muka i agonija koja utiče na zdravlje. Majka se moli Bogu da izdrži sve ovo, da izbori pravdu za Dušana, ali i da bude dobra majka njegovom bratu i sestri.

Potrebni smo i drugoj deci. Često se molim Bogu da izdržim sve i izborim pravdu zbog mog deteta, a opet da budem zdrava i dobra majka njegovom bratu i sestri. Užasno je buditi se i legati sa takvom tegobom - kaže ona.

Praznici, maturantske proslave i godišnjice smrti dodatno pogoršavaju tugu porodice. Ona se nada da će pravda biti zadovoljena i da će svi odgovorni snositi posledice svojih dela. Veruje da će, kada dođe vreme, moći da stane pred svog sina s ponosom jer su ga branili do kraja.

Verujem da ću jednom dostojno, kada dođe vreme za to, stati pred svoje dete i da će on biti ponosan što smo ga odbranili - rekla je Dušanova majka za Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading