ZAPLENJENA ROBA U VREDNOSTI OD 140.000 EVRA! Firmirana obuća, nakit, tašne svih boja i veličina: Skriveno i poslagano čak 239 tepiha!

Autor:

Hronika

09.06.2024

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprečeno nekoliko pokušaja krijumčarenja

ZAPLENJENA ROBA U VREDNOSTI OD 140.000 EVRA! Firmirana obuća, nakit, tašne svih boja i veličina: Skriveno i poslagano čak 239 tepiha!

Foto: Uprava Carina RS

Tokom 14. i 15. maja, carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnim prelazima Batrovci, Vrška čuka, Horgoš i Preševo sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja i zaplenili robu vrednu preko 140.000 evra.

Na graničnom prelazu Batrovci 15. maja, u autobusu koji je saobraćao iz Ciriha ka Ćupriji, otkrivena je i zaplenjena originalna garderoba i obuća vredna gotovo 37.000 evra. Putnik, vlasnik tri velike torbe, tvrdio je da su u njima polovne stvari, ali su pronađeni novi muški i ženski artikli, uključujući jakne, pantalone, trenerke i obuću, sa originalnim etiketama.

Dan ranije, na graničnom prelazu Vrška čuka, u automobilu koji je išao ka Rumuniji, otkrivena je neprijavljena luksuzna roba vredna preko 80.000 evra. Strani državljanin nije prijavio ništa carini, ali su u njegovim koferima pronađeni artikli poznatih brendova poput "Louis Vuitton", "Yves Saint Laurent", "Christian Dior", "Gucci" i drugi, uključujući tašne, patike, satove, minđuše, broševe, sakoe, dukseve, pantalone, kape, naočare za sunce.

Istog dana, na graničnom prelazu Horgoš, u kombiju na relaciji Nemačka-Makedonija, pronađena je velika količina tehničke robe ispod kofera i torbi sa ličnim prtljagom. Zaplenjeni su grejači prostora, unutrašnje kamere, mini klime, smart-fitnes satovi, bežične slušalice, tablet računari, led-projektori, aparati za oblikovanje kose i dron sa kamerom, ukupne vrednosti skoro 17.000 evra.

Na graničnom prelazu Preševo, u kamionu natovarenom tekstilnom robom iz Turske, otkriveno je neprijavljenih 239 tepiha vrednih preko 6.000 evra, što je utvrđeno tokom kontrole i sravnjivanja robe.

Iz Uprave carina podsećaju putnike da je obavezno prijaviti luksuzne stvari i dragocenosti koje se nose sa sobom, jer deo ličnog prtljaga ne može uključivati velike količine skupocenih artikala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading