(VIDEO) GRCI TRAŽE DOŽIVOTNU ZA SRBE!

Autor:

Hronika

10.04.2018

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmorica Srba uskoro će se naći na optuženičkoj klupi pred grčkim sudom zajedno sa jednim Grkom i jednim Britancem zbog tuče u julu prošle godine, kada je na Zakintosu ubijen američki turista Bakari Henderson. Tužilaštvo šestoricu njih tereti za "teško ubistvo bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju" zbog čega im preti doživotna robija. Za saučesništvo u ubistvu sudiće se jednom, a preostaloj dvojici za pokušaj ubistva!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ubijeni Bakari Henderson

Svađa

Kobna tuča dogodila se u noći između 7. i 8. jula prošle godine u klubu "Bar kod" u mestu Laganas. Amerikanac se posvađao sa grupom mladića nakon što se slikao sa jednom Srpkinjom koja je radila kao hostesa. Nakon što je pretučen nasmrt policija je uhapsila i pritvorila Miloša Ilića (19), Nemanju Petrovića (19), Stefana Stojanovića (22), Dušana Rankovića (34) i Miloša Senića (26), dok se sa slobode brane Nenad Jovanović (23) i Siniša Petrović (23). Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja zastupa četvoricu optuženih Srba, ipak veruje da oni neće dobiti maksimalne kazne.

9 meseci prošlo od smrti državljanina Amerike

- Ovo je amaterski prevod i ne mogu ništa da komentarišem dok zvanično ne dobijemo optužnicu na srpskom jeziku. Za delo koje im se stavlja na teret predviđena je i kazna doživotnog zatvora, i to nije ništa novo. Mi ćemo, kao odbrana, insistirati da se delo prekvalifikuje. U grčkom zakonu postoji delo čija bi kvalifikacija bila najsličnija našem - teške povrede sa smrtnim ishodom i za to delo je zaprećena kazna do 10 godina zatvora - kaže ona za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/Mario Sekulic
Snimak tuče

Šamar

Po rečima advokatice, čak i kada bi ostala ova kvalifikacija koju zastupa tužilaštvo, s obzirom na to da su optuženi mlađi punoletnici, oni ne mogu dobiti kaznu doživotnog zatvora.

- Postoje snimci kamera za video-nadzor iz kluba na kojima se vidi kako je započela tuča, a na koje su mnogi zaboravili. Tu se vidi kako pokojni Henderson udara Dušana Rankovića u stomak, a Ranković mu lupa šamar, nakon čega pokojnik poteže flašu piva i razbija je Rankoviću o glavu - kaže Zora Dobričanin Nikodinović.

Kobna tuča
- Svađa izbila u klubu na Zakintosu
- Amerikanac prvi udario obezbeđenje
- U pomoć obezbeđenju priskočili Srbi
- Ispred kluba došlo do opšte tuče
- Henderson pao i udario glavom o beton
- Državljani Srbije ubrzo privedeni

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading