UBIO DANKU ILI JE NIKADA NIJE NI VIDEO? Janković prvo priznao zločin, a onda sve POREKAO, otkriveno kako se dalje postupa sa njim!

Autor:

Hronika

07.06.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danka Ilić nestala je 26. marta iz dvorišta majčine kuće u Banjskom Polju, što je izazvalo veliku zabrinutost i mobilizaciju lokalnog stanovništva u potrazi za devojčicom

UBIO DANKU ILI JE NIKADA NIJE NI VIDEO? Janković prvo priznao zločin, a onda sve POREKAO, otkriveno kako se dalje postupa sa njim!

Foto: Facebook, twitter, Fito: Dragan Kadić

Istraga o sudbini Danke Ilić (2), devojčice iz Bora, zbog čijeg je nestanka 26. marta ustala cela Srbija, kao da se potpuno pretumbala posle dugoočekivanog saslušanja osumnjičenog Srđana Jankovića (50), iz sela Luka, koji je nakon dugo vremena odlučio da se više ne brani ćutanjem u tužilaštvu, već da iznese svoju odbranu.

Naime, Janković je uhapšen 6. aprila, a tokom saslušanja u policiji priznao je zločin, da bi kasnije pred tužiocem negirao krivično delo, tvrdeći da nikada nije video devojčicu.

Zanimljivo je da je tužilac istakao da će Viši sud biti taj koji će odlučiti koja izjava će biti uzeta u obzir prilikom donošenja presude, bez obzira na to što su obe izjave date pred advokatom.

- Pred zakonom su obe njegove izjave iste težine, jer ih je dao pred svojim advokatom - i izjava u policiji u kojoj je priznao zločin, i navodi pred tužilaštvom da devojčicu nije ni video. Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu iz tužilaštva. Uz optužnicu, obe ćemo dostaviti sudu - rekao je glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru Miodrag Canović, koje vodi istragu o ubistvu devojčice u Banjskom Polju.

Čekanje optužnice

Iako se očekuje da će tužilac Canović uskoro podneti optužnicu, činjenica je da se vreme odužilo, a zakon jasno navodi da tužilac ima rok od šest meseci da okonča istragu. U međuvremenu, Radoslav Dragijević, otac osumnjičenog, našao se na slobodi iako je pod istragom zbog pomaganja sinu u prebacivanju tela devojčice sa divlje deponije na nepoznatu lokaciju.

- Ako javni tužilac ne završi istragu protiv osumnjičenog u roku od šest meseci, dužan je da obavesti neposredno višeg javnog tužioca o razlozima zbog kojih istraga nije okončana - navodi zakonodavac.

Nestanak Danke Ilić

Danka Ilić nestala je 26. marta iz dvorišta majčine kuće u Banjskom Polju, što je izazvalo veliku zabrinutost i mobilizaciju lokalnog stanovništva u potrazi za devojčicom. Ova tragedija pokrenula je i aktiviranje sistema "Pronađi me", ali do danas telo devojčice nije pronađeno, dok se osumnjičeni nalaze u pritvoru.

Zakon i istraga

Zakonodavac jasno propisuje da tužilac mora da obavesti višeg javnog tužioca ukoliko ne okonča istragu u predviđenom roku. U ovom slučaju, vreme curi, a javnost sa nestrpljenjem očekuje dalji tok događaja u slučaju nestanka male Danke Ilić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading