UBICE DANKE ILIĆ MOGLE BI BITI NA SLOBODI ZA TRI MESECA UKOLIKO SE DESI OVO: Šta Dragijevića i Jankovića može da spase robije?

Autor:

Hronika

07.06.2024

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni su prošli psihijatrijsko veštačenje, koje je ukazalo da su bili uračunljivi u vreme izvršenja krivičnog dela.

UBICE DANKE ILIĆ MOGLE BI BITI NA SLOBODI ZA TRI MESECA UKOLIKO SE DESI OVO: Šta Dragijevića i Jankovića može da spase robije?

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Misteriozni nestanak male Danke Ilić i dalje ostaje nerešen slučaj uprkos intenzivnoj policijskoj potrazi i sprovedenim veštačenjima. Dvogodišnja devojčica nestala je 26. marta, a od tada joj nema ni traga ni glasa.

Policija je detaljno pretražila svaki deo Banjskog polja, a sprovedena su i veštačenja predmeta iz automobila i porodične kuće osumnjičenih, ali za sada nijedno veštačenje nije pokazalo prisustvo devojčicinog DNK. Tužilaštvo saslušava svedoke, ali odluka o podizanju optužnice još nije doneta.

Dok je jedan od njih, Dejan Dragijević, priznao zločin i do detalja opisao kako su ubili nesrećnu devojčicu, Srđan Janković je do utorka ćutao, a onda sve negirao.

Za dokazivanje sumnje koju imaju tužilaštvo i policija imaju rok šest meseci od hapšenja, u ovom slučaju nešto više od naredna tri meseca, inače će osumnjičeni biti pušteni da se brane sa slobode.

To znači da u ovom zakonskom roku, koliko je predviđeno da osumnjičeni najduže mogu da budu u pritvoru, a da optužnica nije podignuta, moraju da se prikupe dokazi koji će ukazivati na krivicu osumnjičenih.

Među njima su, DNK veštačenja, GPS veštačenja, svedočenja ljudi koji imaju posredna i neposredna saznanja o tome kako su se osumnjičeni ponašali posle zločina.

Policijska istraga se oslanja na ključne dokaze, uključujući poslednju sliku Danke Ilić, snimak fijat pande koji je navodno udario devojčicu, kao i svedočenja osumnjičenih i očevidaca. Sve ovo predstavlja važne tragove u pokušaju da se rasvetli nestanak i smrt male Danke.

Osumnjičeni su prošli psihijatrijsko veštačenje koje je ukazalo da su bili uračunljivi u vreme izvršenja krivičnog dela. Takođe, svedoci su dali dragocene informacije koje bi mogle da pomognu u rasvetljavanju slučaja.

Nedavno dobijeni rezultati DNK veštačenja pokazali su da u automobilu osumnjičenih nije pronađen DNK trag male Danke Ilić. Međutim, očekuje se i izveštaj veštačenja sa Biološkog fakulteta, čime bi se kompletirala slika dokaza u ovom slučaju.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading