SASLUŠAN PUCAČ SA KALEMEGDANA: Pogodio devojčicu (15) i naneo joj ustrelnu ranu u nogu!

Autor:

Hronika

30.05.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje predmetnog krivičnog dela

SASLUŠAN PUCAČ SA KALEMEGDANA: Pogodio devojčicu (15) i naneo joj ustrelnu ranu u nogu!

Foto: shutterstock

Povodom događaja od 29.05.2024. godine kada je osumnjičeni S.H. (53) dok se nalazio u svom stanu ispalio jedan projektil iz vazdušne puške „FX“ model „Maverick VP“ kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan, pogodivši tom prilikom mal. oštećenu A.Đ. (15), nanevši joj tom prilikom ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice, po nalogu dežurkog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema osumnjičenom S.H. (53) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Izazivanje opšte opasnost.

Naime, osumnjičeni S.H. (53) je u toku trajanja zadržavanja u prisustvu branioca saslušani od strane javnog tužioca Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kojom prilikom je izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje predmetnog krivičnog dela, nakon čega je postupajući javni tužilac podneo predlog sudiji za prethodni postupak da se prema okrivljenom S.H. (53) odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke.

U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana mal. oštećena i eventualni svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o povredama koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje istih u smislu utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma nastanka istih, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading