OSOBA KOJA JE UPUCALA DETE KOD KALEMEGDANA SNIMLJENA NA KAMERI?! Uzima se materijal sa video-nadzora, dete čeka operaciju butine!

Autor:

Hronika

29.05.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Traži se napadač!

OSOBA KOJA JE UPUCALA DETE KOD KALEMEGDANA SNIMLJENA NA KAMERI?! Uzima se materijal sa video-nadzora, dete čeka operaciju butine!

Foto: Shutterstock

Jutros oko 8 sati devojčica (15) upucana je iz vazdušne puške u blizini Kalemegdana. Dete je ranjeno u butinu kada je krenulo u školu.

Dete je na putu ka školi pomislila da je udarila loptica, ali je nakon ranjavanja videla krv. Trenutno se nalazi u UDK "Tiršova" i čeka na operaciju, budući da joj je dijabola ostala zaglavljena u butini.

- Dežurni javni tužilac naložio je vršenje uviđaja mesta izvršenja krivičnog dela, utvrđivanje identiteta nn izvršioca koji je iz vazdušne puške pogodio devojčicu (2008. godište) u predelu butine. Devojčica je prevežena u UDK Tiršova gde čeka operaciju s obzirom da je zadobila prostrelnu ulaznu ranu. Nakon što zrno metka bude izvađeno biće izuzeto radi potreba daljih veštačenja. Takođe, naloženo je izuzimanja kamera video nadzora, utvrđivanje identiteta eventualnih svedoka i preduzimanje svih drugih potrebnih radnji - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, u subotu 25.05.2024. godine u Beogradu, u parku u Sarajevskoj ulici dogodio se sličan incident, kada je dečak (11) pogođen iz vazdušne puške. 

Prilikom pretresa stana, prema našim nezvaničnim saznanjima, pripadnici MUP su pronašli čak 140 pušaka, te se ispitivalo da li će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava zbog krivičnog dela - nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava. Veštačenjem je utvrđeno da se radi o tetivnim i vazdušnim puškama.

Tetivno oružje poznato je kao samostreli, a ono se po zakonu ne vodi kao oružje koje podleže krivičnoj odgovornosti. Isti slučaj je i sa vazdušnim puškama. Zbog toga, osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo - izazivanje opšte opasnosti.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading