KOD MUŠKARCA I ŽENE PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA DUVANA I CIGARETA: Vrednost više od milion i 175 hiljada dinara!

Autor:

Hronika

24.05.2024

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivične prijave protiv osumnjičenih

KOD MUŠKARCA I ŽENE PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA DUVANA I CIGARETA: Vrednost više od milion i 175 hiljada dinara!

Foto: Ustupljena fotografija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi, u saradnji sa Poreskom policijom, podneće krivične prijave nadležnom tužilaštvu protiv pedesetšestogodišnjeg muškarca i pedesetpetogodišnje žene, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa kuće osumnjičenog i prodavnice u vlasništvu osumnjičene u Novoj Pazovi, zaplenjeno je 34.698 cigareta sa rezanim duvanom, 16.600 cigareta različitih proizvođača sa i bez akcizne markice, oko 122 kilograma rezanog duvana, 51.400 praznih filtera za cigarete i digitalna vaga.

Ukupna vrednost zaplenjenih cigareta i duvana, procenjuje se na preko milion i 175 hiljada dinara.

Krijumčarenje cigareta je ozbiljan problem koji ima dalekosežne posledice po društvo, ekonomiju i zdravlje ljudi. Ova nelegalna aktivnost predstavlja ozbiljan izazov za vlasti širom sveta, a razlozi zašto nije dobro su mnogobrojni.


Osim što predstavlja kršenje zakona, krijumčarenje cigareta direktno utiče na zdravlje pušača. Krijumčarene cigarete često ne prolaze kroz standardne provere kvaliteta i mogu biti napravljene od štetnih sastojaka koji predstavljaju ozbiljan rizik po zdravlje. Osim toga, prodaja nelegalnih cigareta često se obavlja na ilegalnom tržištu, gde nema kontrolisane distribucije, čime se otvara prostor za trgovinu sa maloletnicima i povećava rizik od konzumacije cigareta među mladima.

Krijumčarenje cigareta nanosi veliku štetu legalnim proizvođačima i državi. Država gubi značajne prihode od poreza koji se ne naplaćuju na krijumčarene cigarete, što direktno utiče na budžet namenjen zdravstvu, obrazovanju i drugim važnim sektorima. Istovremeno, legalni proizvođači cigareta trpe velike gubitke zbog nelojalne konkurencije, što može rezultirati smanjenjem radnih mesta i investicija u ovom sektoru.

Krijumčarenje cigareta često je povezano sa organizovanim kriminalom, što dodatno otežava borbu protiv ove pojave. Kriminalne organizacije često koriste krijumčarenje cigareta kao izvor finansiranja drugih ilegalnih aktivnosti, ugrožavajući bezbednost i stabilnost društva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading