SKUPLJALI DONACIJE, A RADOVE FINANSIRALA DRŽAVA: Policija istražuje ko je pokrao pare od puta!

Autor:

Hronika

05.04.2018

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjenička policija pokrenula je istragu u vezi s malverzacijama tokom izgradnje puta na Pešteru od Karajukića bunara do Cvetanovića kako bi se utvrdilo gde je završilo 130.000 evra, koliko su građani prikupili za taj projekat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Policija istražuje ko je pokrao pare od puta/Foto: Ilustracija

Kako Srpski telegraf saznaje, izgradnju puta dužine oko šest kilometara finansirali su opština Sjenica i Vlada Srbije, a novac od donatora misteriozno je nestao.

- Pare je prikupljao kontroverzni nemački policajac Sanel Turković. Raspisan je tender, a posao izvođača radova dobilo je preduzeće "Složna braća" iz Nove Varoši, koje je za podizvođače uzelo firmu "Divlja rijeka" iz Sjenice u vlasništvu Nuradina Kurtovića, tasta Vahedina Tahirovića, pomoćnika predsednika opštine Sjenica, kao i "Valjevo put" Ljubiše Buhe zvanog Čume - priča naš izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, novac je navodno, umesto na izgradnju puta, potrošen na vraćanje Tahirovićevih dugova.

- Sumnja se da je Tahirović, kako bi izmirio dug, doveo asfalt do sela čoveka kod koga se zadužio. Inače, Tahirovićeva porodica je, kako se spekulisalo, u BiH bila pod zaštitom komandanta paravojne formacije Zelene beretke - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Kako dodaje, daljom istragom biće utvrđeno i da li je i na koji način u malverzacije bio umešan i Hazbo Mujović, predsednik opštine Sjenica.

- Mujović je na svoju ruku, bez odluke opštinskog veća, za svog pomoćnika za infrastrukturu imenovao Tahirovića, koji je inače državljanin BiH - priča naš izvor iz istrage.

Odbornik SO Sjenica Zijadin Turković, kako saznajemo, tvrdi da su pare koje su prikupili građani donirane iako je ceo projekat finansirala opština i Vlada Srbije. Za razliku od njega, Fadil Nikšić, odbornik i šef poslaničke grupe SPP Muamera Zukorlića, zahteva da se ispita ceo slučaj i utvrdi gde je završilo 130.000 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading