UBICI ĐUROVIĆA PRITVOR OD 40 DANA

Autor: Tanjug

Hronika

04.04.2018

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darku Veskoviću (38), koji je uhapšen u Zagrebu na osnovu srpske Interpolove poternice zbog ubistva Blaža Đurovića, određen je 40-dnevni ekstradicioni pritvor.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ubistvo Đurovića

Vesković, koji je uhapšen u utorak u glavnom gradu Hrvatske, pred istražnim sudijom rekao je da se protivi izručenju Srbiji, prenosi zagrebački Jutarnji list.

On je, piše list, živeo sa suprugom i troje dece u iznajmljenom stanu u zgradi preko puta hrvatskog Ministarstva unutrašnjih poslova i Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA).

Kako se navodi, Vesković, koji je uhapšen u utorak, stan je unajmio preko oglasa na internetu, a na teritoriju Hrvatske ušao je ilegalno krajem marta i već je sledećeg dana u Zagrebu unajmio stan.

Ubrzo mu se pridružila i porodica, koja je u Hrvatsku ušla legalno preko graničnog prelaza. Međutim, srpska i hrvatska policija ubrzo su Veskoviću ušle u trag te su mu pripadnici Odeljenja za potrage u utorak ujutro prišli u trenutku kad je izašao iz zgrade, opkolili ga i uhapsili. Vesković nije ni pokušao da pruži bilo kakav otpor, navodi zagrebački list.

Da li je Vesković znao koja je institucija preko puta stana koji je unajmio, ostaje nepoznanica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading