PSIHOLOGU SUPRUGA OTELA DETE: Venem bez sina

Hronika

05.04.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otela mi je dete, a ja bez njega venem, kroz suze priča za Srpski telegraf psiholog Željko Mašović, kojem je supruga Mirjana Kajtež Mašović, duševni bolesnik, uz pomoć Centra za socijalni rad Novi Beograd zabranila prilaz trogodišnjem sinu.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Ispred zgrade Palate Srbija, Mašović je juče sa transparentom "Spasite mog sina" šetao četiri sata u nadi da će neko čuti njegov vapaj i pomoći njegovom detetu.

- Mirjana i ja nikada nismo živeli normalno jer se ona od 2010. leči zbog psihičkih problema, a dijagnoza joj je poremećaj povratne depresije sa elementima psihoze. Nisam imao pojma da je njeno stanje toliko ozbiljno pre nego što smo se venčali. Takvoj osobi Centar za socijalni rad dodelio je dete, a meni ga oduzeo - kaže Željko.

SVAŠTA IZMIŠLJALA

Problemi su počeli nakon rođenja njihovog sina Jestratija Vuka Mašovića (3), kada je Mirjana sve češće napadala Željka, psihički i fizički, a potom ga prijavljivala policiji za nasilje, posedovanje oružja, droge, čak i zbog ilegalnih migranata...

- To je išlo dotle da sam pozvao njenu majku da živi sa nama kako bi je smirila i kako bi Mirjana prestala da izmišlja. Nažalost, bilo je sve gore. Ona se sa majkom iselila i otišle su kod oca u Krnjaču. Ostao sam sa detetom sve do 20. decembra prošle godine. Žena je viđala sina u kontrolisanim uslovima tri puta nedeljno, po sat vremena, ali nikada nisu bili sami. On nije hteo da se odvaja od mene. Majke se plaši i svaki put kad je dolazila po njega u vrtić plakao je, vrištao i udarao je po glavi - seća se Željko.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

RAZVODE SE

Ipak, nakon što im je Mašović uputio nekoliko zamerki, Centar za socijalni rad Novi Beograd dodelio je dete majci.

- Od Nove godine sam ga video dva puta. Od toga poslednji put za njegov rođendan, 27. marta. Posle toga me je žena prijavila i tražila zabranu prilaza, koju je i dobila. Postupak za naš razvod je u toku, ali i proces na sudu oko deteta. Dok sve to traje, sina ne viđam, a on mi je sve na svetu - neutešan je Željko, dok Mirjana Kajtež Mašović nije odgovorila na naše pozive i poruke do zaključenja ovog broja.

U Gradskom centru za socijalni rad kažu da je njihova obaveza da štite interese maloletnog deteta, što oni i čine.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading