JEDAN ČOVEK, MNOGO LICA - OVO JE ŠEF BALKANASKOG KLANA! Za njim traga bečka policija!

Autor:

Hronika

24.04.2024

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tirolska policija je prvi put saznala za bandu u julu 2021. godine, kada su članovi balkanskog klana navodno pretili žrtvi oružjem.

JEDAN ČOVEK, MNOGO LICA - OVO JE ŠEF BALKANASKOG KLANA! Za njim traga bečka policija!

Foto: LPD Vienna, Shutterstock

Bečka policija traga za Markom Marinkovićem (38), vođom bande koja je pod sumnjom za izvršenje milionskih pljački. Prema navodima tamošnjih medija, policija već tri godine vodi istragu protiv nekoliko osoba zbog višemilionskih pljački, a kako tvrde, balkanska mafija, za koju se veruje da je odgovorna za ove prestupe, postaje sve brutalnija.

Prva saznanja o bandi

Tirolska policija je prvi put saznala za bandu u julu 2021. godine, kada su članovi balkanskog klana navodno pretili žrtvi oružjem. Stvari su postale još gore u avgustu 2021. kada je penzionerka (84) podnela pritužbu jer je navodni agent trebalo da joj pomogne da proda svoju vikendicu. Kada je htela da raskine dogovor, hladnokrvno je opljačkana.

Udar u Veroni

U februaru 2022. banda je izvršila udar u Veroni: Tirolac (sada 40 godina) dao je lažnom agentu za nekretnine proviziju od oko 50.000 evra za posredovanje u kupovini njegovog stana. Ali na kraju je za stan dobio samo lažni novac.

Prevarantske radnje širom Evrope

Prošlo je skoro godinu dana pre nego što je 34-godišnji muškarac kontaktirao sa istražiteljma u januaru 2023. Lažni šeik je izjavio da želi da investira u luksuzne satove. Posle nekoliko sastanaka u različitim zemljama, klan je lažnim obećanjima izmamio luksuzne satove i kriptovalute iz čoveka u Briselu, prouzrokujući štetu od oko 500.000 evra. U martu 2023. prevaranti su obećali da će kupiti kriptovalute od 27-godišnjeg mladića iz Beča gotovinom. Veliko finale se brutalno završilo u Milanu: član bande je iznenada izvukao pištolj i hladno naterao muškarce da otkriju svoje lozinke za kripto naloge, prouzrokujući još veću materijalnu štetu.

Marko Marinković - osumnjičeni nalogodavac

Austrijska policija navodi da je jedan od osumnjičenih nalogodavaca Martin Marinković, rođen 11. februara 1986. Ovaj 38-godišnji državljanin Austrije je pod snažnom sumnjom da stoji iza brojnih poslova sa ukupnim gubitkom od preko dva miliona evra. Zanimljivo je da Austrijanac očigledno ništa nije prepustio slučaju sa sumnjivom mašinom za prevare i tokom vremena je nekoliko puta menjao izgled.

Potraga za Marinkovićem

Policiji trenutno nije poznato gde se nalazi Marinković i zato bečka policija sada traži pomoć i objavljuje fotografije osumnjičenog po nalogu javnog tužilaštva u Inzbruku. Jedno policijsko udruženje nudi 3.000 evra za informacije koje dovode do hapšenja 38-godišnjaka. Informacije se tretiraju kao strogo poverljive i treba ih poslati - čak i anonimno - u Bečku državnu kriminalističku policiju na 01-31310-62510.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading