Novi detalji tragedije u Nišu: VOZAČ CEO DAN PIO PA SEO ZA VOLAN I ODNEO TRI ŽIVOTA!

Autor: srbijadanas.com

Hronika

04.04.2018

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stojan N. (30) iz Niša, koji je u nedelju u Knjaževačkoj ulici u Nišu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo troje ljudi, vozio je sa 1,98 promila alkohola u krvi!

RepublikaFoto: Republika.rs

Kako se saznaje, Stojan je satima bio u kafani, gde je proslavljao odlazak prijatelja na rad u Slovačku, a pored upozorenja drugova da ne seda pijan za volan, on je to ipak učinio i izazvao tragediju.

Stojan je vozeći "opel astru" velikom brzinom prešao na desnu stranu kolovoza, pokupio biciklistu Svetislava Tonića (83) i ubio ga na licu mesta, a zatim udario u Milicu Petrović (27) i njenu sestru Mariju (24), koje su se nalazile na autobuskom stajalištu. Oni su od siline udarca uleteli u izlog obližnje prodavnice. Milica je ubrzo umrla u bolnici, dok je Marija preminula u utorak ujutru.

Teško pijanstvo

- Neposredno pre tragedije on je veći deo dana s društvom bio u kafani. Odlučio je da vozi, bez obzira na njihove molbe da to ne čini jer su primetili da to nije u stanju. Alkotestiranje je pokazalo da je u krvi imao 1,98 promila alkohola, što se smatra stanjem teškog pijanstva koje vozača čini potpuno nepodobnim za upravljanje vozilom - kaže izvor.

Majka suvozača Dušana, Ružica Živanović, kaže da joj je sin dobro.

- Upravo je otišao kod lekara na previjanje. U šoku je, on i ne zna kako je došlo do udesa. Seća se samo da je izašao na zadnja vrata slupanog "opela" - priča Ružica.

- Njih četvorica su svratili u kafanu jer je jedan od njih odlazio na rad u Slovačku, pa im je to bio povod za slavlje. Kad su izašli, moj sin je primetio da je Stojan pio, pa mu je predložio da pozove svoju devojku da ih ona odveze. I ostali momci su Stojanu govorili da bi trebalo da idu taksijem, ali je on insistirao da ih vozi i eto šta se desilo - kazala je Ružica i dodala:

- Uništio je tri života, ali i svoj, ima majku i brata, oni mnogo teško podnose to što se desilo. Neverovatno je da je postupio tako neodgovorno s obzirom na to da je profesionalni vozač, vozi kamione po celoj Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading