UPUCAN MUŠKARAC U BEOGRADU!

Autor:

Hronika

23.04.2024

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnjivi slučaj upucavanja u blizini Beograda.

UPUCAN MUŠKARAC U BEOGRADU!

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

U jučerašnjim jutarnjim časovima, Urgentni centar u Beogradu zabeležio je slučaj primanja pacijenta I.J. (42) sa prostrelnim ranama na nogama, što je izazvalo zabrinutost i podiglo mnogo pitanja u vezi sa okolnostima ovog događaja. I.J. je tvrdio da je bio upucan u dvorištu svoje kuće nadomak Beograda, međutim, policija nije uspela da pronađe dokaze koji bi potvrdili njegovu priču, prenosi Telegraf.rs.

Nejasne okolnosti i nedoslednosti

Prema izjavama lekara, I.J. je izneo tvrdnje da je bio u dvorištu kada se automobil zaustavio ispred njegovog doma, nakon čega je na njega pucao nepoznati napadač. 

O slučaju je obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu.

I. J. su konstatovane lake telesne povrede i on je pušten na kućno lečenje.

U slučaju povrede oružjem, hitna pomoć treba odmah da bude pozvana. Brza reakcija može značiti razliku između života i smrti. 
 
Osigurajte bezbednost mesta povrede 
Ako je moguće, osigurajte mesto povrede kako biste sprečili dodatne povrede. Ako je oružje i dalje prisutno, bitno je osigurati ga ili ukloniti iz okoline. 
 
Prva pomoć 
Ukoliko ste osposobljeni za pružanje prve pomoći, možete pružiti osnovnu pomoć povređenoj osobi dok ne stigne hitna pomoć. Bitno je da se ne pomerate povređenu osobu ukoliko postoji sumnja na povredu kičme ili glave. 
 
Saradnja sa hitnom pomoći 
Kada hitna pomoć stigne, bitno je da sarađujete sa medicinskim osobljem i pružite im sve neophodne informacije o povredi i okolnostima u kojima je do nje došlo. 
 
Pružanje emocionalne podrške 
Povreda oružjem može biti traumatično iskustvo ne samo za povređenu osobu, već i za prisutne. Pružanje emocionalne podrške i ostanak smiren može biti od velike pomoći svima uključenima. 
*Saradnja sa organima reda 
U slučaju povrede oružjem, bitno je da sarađujete sa organima reda i pružite sve relevantne informacije o događaju. 
 
Uvek je važno zapamtiti da je prevencija ključna kada je reč o oružju. Edukacija o bezbednom rukovanju oružjem i pravilno skladištenje oružja mogu pomoći u sprečavanju povreda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading