OTKRIVENO! Ovo su ključni DOKAZI koji su doveli do hapšenja osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić!

Autor:

Hronika

20.04.2024

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija otkrila detalje istrage nestanka male Danke Ilić

OTKRIVENO! Ovo su ključni DOKAZI koji su doveli do hapšenja osumnjičenih za ubistvo male Danke Ilić!

Foto: RTS/printscreen


Nestanak male Danke Ilić izazvao je veliku pažnju javnosti, a policija je danonoćno radila na slučaju kako bi otkrila šta se tačno dogodilo kobnog 26. marta u Banjskom polju u Boru. Ministar policije Bratislav Gašić je ukazao na neke okolnosti koje su znatno otežavale istragu, ističući da je preko 40 pripadnika UKP bilo angažovano na terenu, a tehničari i poligrafisti su spavali po dva sata dnevno kako bi ispunili sve zahteve istrage.

Uhapšeni radnici JKP "Vodovod" osumnjičeni za ubistvo

Nakon intenzivne istrage, radnici JKP "Vodovod" Srđan Janković i Dejan Dragijević uhapšeni su pod sumnjom za ubistvo male Danke. Iako su obojica u policiji priznali zločin, u tužilaštvu je jedan od njih priznao izvršenje krivičnog dela, dok se Janković branio ćutanjem. Obojica odbijaju da otkriju gde se nalazi telo deteta.

Detalji istrage otkriveni na konferenciji za medije

Ministar Gašić je na konferenciji za medije otkrio detalje istrage, istakavši da su bazne stanice nesumnjivo ukazale na prisustvo osumnjičenih na mestu zločina u trenutku kada je dete nestalo. Takođe, GPS uređaji iz njihovog službenog vozila su beležili njihovo kretanje, pružajući ključne informacije koje su pomogle u rekonstrukciji događaja.

„Preko 40 pripadnika UKP su bili na terenu danima, ljudi iz tehnike i poligrafisti su spavali po dva sata da bi ispunili sve što se od njih traži. Radi se o 46.000 logova, takozvanih, telefonskih brojeva. Toliko je bilo promena na baznim stanicama, uvezati, pregledati, da vidimo da li je neko majku pratio u tim trenucima, ili je ona komunicirala sa nekim“, objasnio je ministar tada.

„Tog dana, na teritoriji Banjskog polja, u vremenskom intervalu koji je nama bio interesantan, ušlo je 17 vozila. Od tih 17 samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i postavljanja punktova. Zašto je to bitno? Zato što gledajući njihovo kretanje, bilo nam je simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili, u dvorištu porodice Ilić, tih 150 mestara prešli su za pet i po minuta, kao što imamo jasno da su se zadržali minut i 40 sekundi na deponiji“, rekao je Gašić.


Potraga za telom i angažovanje meštana

Iako su osumnjičeni priznali zločin, nisu otkrili gde se telo nalazi, pa i dalje traje intenzivna potraga za nestalom Dankom. Meštani su se samoorganizovali kako bi doprineli potrazi, pretražujući kanale, jame i svaki kutak u okolini Bora. Policija i dalje intenzivno traga za telom deteta, a nestanak male Danke i dalje je tema koja privlači pažnju javnosti.

Očekuje se da će istraga ovog tragičnog slučaja nastaviti da privlači pažnju javnosti, a detalji o daljem razvoju događaja biće objavljeni kako bude napredovala istraga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading