NASRNUO NA RODITELJE SEKIROM, OCA UBIO, A MAJKU RANIO: Suđenje Predragu iz Svojnova zakazano za 22. april!

Autor:

Hronika

17.04.2024

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani su naveli da je Predrag već duže vreme patio od psihičkih problema, te da se godinama lečio.

NASRNUO NA RODITELJE SEKIROM, OCA UBIO, A MAJKU RANIO: Suđenje Predragu iz Svojnova zakazano za 22. april!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

Užasavajući događaj koji se odigrao u porodičnoj kući u selu Svojnovu i dalje ostavlja dubok trag u sećanju meštana. Nažalost, ovo nije bio izolovan slučaj, pošto je veštačenjem utvrđeno da je izvršilac, Predrag M. (45), bio neuračunljiv u trenutku napada na svoje roditelje.

Neuračunljivost izvršioca

Prema rezultatima komisijskog veštačenja, utvrđeno je da je Predrag M. bio neuračunljiv u trenutku kada je nasrnuo na svoje roditelje sekirom. 

Završno suđenje i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja

Završno suđenje je zakazano za 22. april, a očekuje se da bude usvojen predlog Višeg tužilaštva da se Predragu M. izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa. Ova mera ima za cilj da se izvršilac uputi na odgovarajući tretman i nadzor kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih događaja.

Reakcija meštana

Meštani Svojnova su izneli svoje viđenje situacije, navodeći da je Predrag već duže vreme patio od psihičkih problema, te da se godinama lečio. Ovo je kulminiralo nakon gubitka malog deteta pre nekoliko godina, što je ostavilo dubok trag na njegovom mentalnom zdravlju. Takođe, spekulisalo se o mogućim problemima oko imovine, što je samo dodatno zakomplikovalo već tešku situaciju.

- Već nekoliko meseci pričao je po selu da će da pobije roditelje ali niko to nije uzimao za ozbiljno. Uzimao je terapiju, nije pio alkohol, ali mu nije bilo bolje. Inače, živeo je zajednici sa roditeljima i odraslim sinom, a pominjao je i neke probleme oko imovine – rekao je tada jedan od komšija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading