NAŠI ZEMLJACI DROGU NARUČUJU IZ PERUA: Srbi nasledili Pabla Eskobara?!

Autor: alo.rs

Hronika

03.04.2018

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska mafija posluje iz Evrope, tačnije, 23 peruanska klana prikupljaju drogu za nju, saopštili su zvaničnici te države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Nakon smrti kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara, srpska mafija polako, ali sigurno preuzima tržište droge u Južnoj Americi! Kako prenose peruanski mediji, Srbi dominiraju u ilegalnim poslovima droge, a iza sebe su ostavili i najozloglašenije južno-americke klanove, piše Alo!.

Nakon smrti Pabla Eskobara opadao je značaj kolumbijske mafije, pa kolo sada vode drugi. Kada je u pitanju Peru, Srbi dominiraju u poslovima sa drogom, a kako navode zvaničnici te države, srpska mafija posluje iz Evrope, tačnije, 23 srodna klana iz Perua prikupljaju drogu za nju.

- Nedavno je zaplenjeno više od tone i po kokaina, čistoće od 98 odsto. Oduzeto je 1. 638 kilograma kokaina, koji je bio raspoređen u 1.500 pakovanja, a srpska mafija stoji iza te pošiljke. Naime, za prevoz i prikrivanje tereta bila je zadužena kriminalna grupa iz Perua. Definitivno je utvrđeno da srpska mafija stoji iza peruanske droge koja je prikupljena u regionu Vraem, koji je leglo narko-mafije. Međunarodne organizacije biraju da rade sa tim narko-grupama da ih niko ne bi otkrio - navode peruanski mediji i dodaju da u Peruu postoje klanovi koji su isključivo odgovorni za proizvodnju narkotika, dok su se drugi usavršili za prenos ilegalne robe.

Ističe se da je tamošnja policija uspela da, hapšenjima i zaplenom droge spreči prenošenje tone i po kokaina iz peruanske luke Kaljao u Evropu.

- Zvaničnici ističu da više od 40 odsto droge koja napušta Vraem kao svoju prvu destinaciju ima luku Kaljao. Tamo deluju četiri kriminalne organizacije koje su u kontaktu sa srpskom mafijom! Nedavno zaplenjena tona i po kokaina koji je narucila srpska mafija, imala je logotip F-12, koji označava drogu najboljeg kvaliteta. Porucena droga se nabavlja u Vraemu, gde kilogram kokaina košta između 800 i 1.200 dolara. Onda može samo da se zamisli do koje vrtoglave cene se dolazi za nedavno zaplenjenih tonu i po - kaži izvori bliski policiji.

Nije poznato koji su klanovi iz Srbije uključeni u nabavku i transport droge iz Južne Amerike u Evropu i Balkan, ali su svakako perunaski mediji označili grupe iz Srbije kao naručioce droge, preko raznih bandi i klanova na tom kontinentu. Postoji razvijena mreža, metod nabavljanja i transportovanja droge po porudžbini, od Vraema, pa sve do perunskih luka i Evrope. Zbog velike zarade, u Peruu se mnogi bore da učestvuju u poslu nabavke, transporta i pakovanja droge za naručioce iz Evrope. Trojica su uhapšena baš prilikom pripreme tovara koji su poručili Srbi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading