ŠARIĆ OSLOBOĐEN!

Autor: Republika

Hronika

01.04.2018

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duško Šarić, brat Darka Šarića, optuženog za šverc kokaina, oslobođen je pravosnažno optužbe da je prao novac od prodaje droge, saznaje "Alo!". Tu odluku doneo je Vrhovni sud Crne Gore, koji je samo potvrdio prethodnu oslobađajuću presudu.

Foto: ST/E. ČONKIĆ
Duško Šarić (levo) i bivši košarkaš Nikola Peković (desno)

- Tačno je da je suđenje rezultiralo oslobađajućom presudom za mog klijenta, posle više godina suđenja. On je ranije bio oslobođen u Apelacionom sudu, a sada je ta presuda potvrđena - rekao je juče za "Alo!" Radoslav Baćović, advokat Duška Šarića.

Apelacioni sud u Podgorici oslobodio je u septembru Duška Šarića i Jovicu Lončara, optužene za pranje 19,2 miliona evra, i u presudi naveo da "nije dokazano da taj novac potiče od šverca narkotika".

To je bila četvrta presuda bratu i prijatelju optuženog Darka Šarića, kome se u Srbiji sudi za pranje novca za koji se sumnja da je stečen švercom droge.

Šariću i Lončaru se sudilo pred Apelacionom sudom, nakon što su zbog propusta tri puta ukidane osuđujuće presude Višeg suda u Bijelom Polju i suđenje je trajalo sedam i po godina. Presudom Višeg suda u Bijelom Polju, Šarić i Lončar su kažnjeni zatvorskim kaznama od pet i po godina.

U završnoj reči, branilac Duška Šarića i Jovice Lončara, advokat Borivoje Đukanović, kazao je da je optužnica kojom se njegovi klijenti terete za pranje 19,2 miliona doživela "pravni fijasko". Dodao je da je protiv Šarića i Lončara "svih sedam godina, koliko je trajao postupak, vođena nezapamćena medijska haranga", te da je i tužilac ranije prekršio pretpostavku nevinosti izjavom datoj medijima da "očekuje strožu kaznu za okrivljene".

Duško Šarić uhapšen je 16. novembra 2010. u Pljevljima nakon što su italijanske vlasti izdale nalog za njegovo hapšenje u međunarodnoj akciji "Loptice".

Jovica Lončar je uhapšen maja 2011. u Podgorici. Šarić se brani sa slobode i dolazio je redovno na suđenje bratu u beogradski Specijalni sud. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading