PESNIČIO ŽENU U GLAVU ČAK TRIDESET PUTA! Dete sve gledalo - stravično nasilje na Novom Beogradu!

Autor:

Hronika

04.03.2024

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predloženo je i da sud okrivljenom izrekne meru Obavezno lečenje alkoholičara.

PESNIČIO ŽENU U GLAVU ČAK TRIDESET PUTA! Dete sve gledalo - stravično nasilje na Novom Beogradu!

Foto: shutterstock

Ilustracija

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv V.S.(59) zbog sumnje da je 4. februara na Novom Beogradu u alkoholisanom stanju, u prisustvu maloletnog deteta, supruzi zadao oko 30 udaraca po glavi i telu.

Oštećena je tom prilikom zadobila lake telesne povrede u vidu nagnječenja u predelu temena sa leve strane, nagnačenja u levoj čeonoj slepočnoj regiji, nagnječenja u predelu gornjeg levog očnog kapka, nagnječenje u predelu oba obraza sa nagnječenjem sluznice oba obraza, nagnječenje u predelu sluznice gornje usne i nagnječenje obe šake.

V.S. se sumnjiči da je izvršio krivično delo Nasilje u porodici, a da je u trenutku njegovog izvršavanja imao 1,71 promila alkohola u krvi, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu okrivljenog proglasi krivim, kao i da mu izrekne uslovnu osudu na taj način što će okrivljenom utvrditi kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva meseca i istovremeno odrediti da se ovako određena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku proveravanja četiri godine ne izvrši novo krivično delo.

Predloženo je i da sud okrivljenom izrekne meru Obavezno lečenje alkoholičara.

Prijavite nasilje!

Zakonska je obaveza svakoga da prijavi nasilje u porodici nadležnoj instituciji. Ako ste doživeli nasilje, pored policije nasilje možete prijaviti i javnom tužilaštvu, centru za socijalni rad i zdravstvenoj ustanovi. Za dobijanje informacija ili potrebe za emotivnom podrškom, možete pozvati SOS telefon.

Bez obzira na to da li ste prijavu za nasilje podneli jednom ili više puta, institucije su dužne da postupaju po svakoj prijavi.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading