OVAKO SU SEKTE UBILE LJUDE U BEOGRADU! Andrea skočila kroz prozor, kod Filipa pronađeni krstovi od slame i pruća i neke roze krpice, a Marija i Nataša...

Autor:

Hronika

03.03.2024

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U februaru 2002. godine, javnost je bila potresena samoubistvom dvoje sedamnaestogodišnjih učenika ove ugledne gimnazije.

OVAKO SU SEKTE UBILE LJUDE U BEOGRADU! Andrea skočila kroz prozor, kod Filipa pronađeni krstovi od slame i pruća i neke roze krpice, a Marija i Nataša...

Foto: PrvaTV/printscreen

 Veliku pažnju javnosti izazvala su u februaru 2002. godine samoubistva dvoje sedamnaestogodišnjih učenika beogradske Gimnazije 'Sveti Sava'. Roditelji i poznanici tvrdili su da su nastradali mladić i devojka bili pod uticajem sekte 'Crna ruža'.

Andrea Jevtić skočila je 11. februara kroz prozor svoje sobe sa osmog sprata zgrade. Pre toga je razgovarala s prijateljem, a zatim jednostavno skočila. Bila je popularna u gimnaziji, odličan đak, učila je engleski i spremala se za put u SAD.

Filip Tomović pronađen je 13. februara, ubijen iz očevog pištolja na Dunavskom keju. Nestao je dva dana ranije, posle časova računara. Bio je solidan učenik, odličan košarkaš, voleo je kompjutere, matematiku i fiziku, a takođe je učio engleski i spremao se za dalje školovanje u Kanadi. Na mestu gde je nađeno njegovo telo, na dan sahrane, pronađeni su uredno složeni kamenčići, krstovi od slame i pruća i neke roze krpice. Policija je istraživala smrt dvoje beogradskih gimnazijalaca, ali javnost nije obaveštena o rezultatima istrage i da li postoje osnove za sumnju da su sekte povezane sa njihovom smrću.

Sekte su pominjane i na suđenju devojkama Mariji i Nataši koje su krajem 1996. godine sa 133 uboda nožem ubile babu na Konjarniku. Marijina odbrana zasnivala se na tome da ju je Nataša pomoću vudu-lutkica držala pod kontrolom i naterala na ritualno ubistvo. Sud nije prihvatio takve tvrdnje i osudio ih je na sedam i osam godina zatvora zbog ubistva.


Zašto su ubile babu,  tajnu znaju Nataša  i Marija  koje su na slobodu izašle pre nekoliko godina. Obe su služile kaznu u požarevačkom zatvoru “Zabela”, odakle je Marija izašla krajem 2006, a Nataša dve godine kasnije. Očevici kažu da su Mariju videli jednom u gradskom prevozu. “Izgledala je čudno. Bila je mršava, a delovala je kao da je tek razgleda i upoznaje grad”, kažu oni.

[Vudu lutkica nađena kod Nataše]

Deca se sa sektama upoznaju veoma lako. Tu su, recimo, razni forumi na Internetu, a poznato je da su naši roditelji kompjuterski nepismeni. Deca slušaju određenu muziku, a pripadanje nekoj takvoj grupi je 'in' jer to svi rade. I to može da ima veze sa okruženjem koje je satanističko. To je 'satanizam uradi sam'. Iz takvog okruženja u velikom broju slučajeva rodi se suicid koji može da ima veze ili sličnosti sa satanističkim prinošenjem sebe kao žrtve vrhovnom vladaru sotoni, a za one koji se ubiju to je izraz ljubavi prema 'gospodaru'.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading