REKONSTRUKCIJA ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU! Ovako se odigrala tragedija četvoročlane porodice u Novom Sadu

Autor: M.B/A.D

Hronika

03.03.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lav Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina (23) oko 17 sati otrovali su dva sinčića, a potom oko 22 sata skočili s vrha solitera

REKONSTRUKCIJA ZLOČINA KOJI JE POTRESAO SRBIJU! Ovako se odigrala tragedija četvoročlane porodice u Novom Sadu

Foto: Republika, Printscreen

U petak posle 22 sata niko nije očekivao da će posle jedne tragedije ubrzo biti otkrivena još jedna jezivija. Lav Petrović Suvajdžić (25) i njegova supruga Martina (23) bacili su se ambis s krova solitera na novosadskom Bulevaru cara Lazara oko 22 sata, da bi iste noći u iznajmljenoj kući otkrivena beživotna tela njihovih sinčića (1 i 3).


Dok policija još sklapa mozaik zločina i traga za uzrokom, Srpski telegraf pokušao je na osnovu svedočenja komšija iz Petrovaradina gde je porodica živela, stanara s Limana, gde su Lav i Martina presudili sebi, kako i iskaza retkih njihovih poznanika, da rekonstruiše ovaj tragičan događaj.
Republika

Foto: Republika

Forenzičari ispred kuće u Petrovaradinu

 

1. Najverovatnije da su Martina i Lav posle 17 sati u petak prvo deci dali otrov za korov i sačekali da se uvere da su ona preminula.
2. Nakon toga su krenuli ka Novom Sadu tražeći zgradu koja je dovoljno visoka da bi njihov skok bio smrtonosan.
3. Odabrali su jedan od tri solitera koji su jedan pored drugog na Limanu.
4. Oko 21.30 ušli su u zgradu zvoneći na interfonu i čekajući da im neko otvori.
5. Liftom su se prebacili do poslednjeg 16. sprata.
6. Obili su ulaz na krovu na 17. spratu, došli do ivice i skočili držeći se za ruke.
7. Neki minut posle 22 sata komšija je primetio dva tela na betonu i pozvao policiju i Hitnu pomoć.
8. Hitna pomoć je stigla posle nekoliko minuta, ali Lavu i Martini nije bilo pomoći.
9. Identifikacija je trajala nekoliko sati.
10. Dva sata posle ponoći, policija je krenula ka Petrovaradinu, gde su živeli Petrovići i tamo zatekla mrtvu decu.

Kako su novinarima objasnile komšije mladog para, oni su ranije znali često u dvorištu da roštiljaju i prave piknik s decom i delovali su kao normalna porodica.

- Njih dvoje su veoma mladi i nisu često izlazili iz kuće, ono što sam viđao jeste da su znali da stave ćebe u dvorište, postave hranu i uživaju s decom. Sve je delovalo kao da je u redu, nismo sumnjali da imaju neki problem, a kamoli da će ubiti decu - kažu komšije.
Samo ponekad se čuo dečji plač.
- Šetali su decu ulicom, vozili su bicikl. Ona je bila prelepa, plava kosa, mršava, kad je bila trudna stomak se jedva video - kaže komšija.
Što se tiče ubijene dece, kažu da su čuli da je izgledalo kao da su spavali kad je policija upala u kuću.
- Jedan dečak je nađen na kauču, drugi je bio u krevecu. Nisu imali krvi na sebi, izgledalo je kao da spavaju - kaže drugi komšija. Bračni par je retko kad dizao roletne.
- Mislili smo da su se i odselili jer ih nismo viđali u poslednje vreme. Pretužno je da se odluče na ovakav korak - zaključuje komšija.

Foto: shutterstock

Ubili decu pa sebe

 

Prekinula kontakt s roditeljima


Martina nije bila u dobrim odnosima s ocem i majkom koji žive u Bačkom Petrovcu. Kad je policija identifikovala tela nastradalih supružnika, oni su obavestili njene roditelje o tragediji, ali su oni vest primili prilično ravnodušno.
Oni su policiji rekli da s Martinom godinama nisu u dobrim odnosima i da nemaju kontakt s njom.
Roditelji čak nisu znali ni da je njihova ćerka rodila drugo dete 2023, tako da policija nije uspela mnogo da sazna o njenom životu i tome kako je živela poslednjih nekoliko godina.

Foto: Republika

Vlasnik kuće umro pre par nedelja

 


VLASNIK ŽIVEO U ŠVEDSKOJ


Jedna od komšinica je izjavila da je uzela lekove zbog traume koju je doživela.
- Vlasnik kuće je živeo u Švedskoj i povremeno je dolazio. Njega, nju i decu nisam nikad videla. Viđala sam Lava kad bi dolazio s posla oko 17 sati, ali nisu komunicirali s drugima. Nije bilo buke, muzike ni gostiju za dve godine. Ne mogu mirno da spavam od kada se ovo desilo, pijem lekove za pritisak - rekla je komšinica za beogradske medije.
Vlasnik kuće preminuo je u januaru u Švedskoj i biće sahranjen u Novom Sadu ovih dana.

Foto: Republika

na travnjaku ispred kuće pronađena kesica otrova

 

Kesicu s otrovom veštače forenzičari


Ekipa Srpskog telegrafa otkrila je preksinoć ispražnjenu kesicu s otrovom za korov na travi u dvorištu pored kuće. Pretpostavlja se da su tim prahom otrovani dečaci i da su kesicu u brzini Lav i Martina bacili pre nego što su iz Ulice Tome Maretića krenuli ka Novom Sadu. Forenzičari će kad okončaju istragu utvrditi da li je reč baš o tom otrovu od kog su deca stradala.


Jako sam potresen...


Lav Petrović Suvajdžić se bavio muzikom, uglavnom hevi metalom. Između ostalog, radio je ton i za Nikola Čubrilo bend, čiji predstavnik se oglasio za Srpski telegraf.
- Da, Lav je bio producent mog prvog albuma i kolega na fakultetu. Poznavali smo se naravno, znam i njegove roditelje i sestru jako dobro. Jako sam potresen - naveo je ovaj predstavnik benda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading