TRUDNICA NA PUTU DO BOLNICE DOŽIVELA SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Težak udes u Leskovcu, automobili razoreni!

Autor:

Hronika

02.03.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška saobraćajna nezgoda na uglu Mlinske i Ulice Ilije Strele u Leskovcu.

TRUDNICA NA PUTU DO  BOLNICE DOŽIVELA SAOBRAĆAJNU NESREĆU: Težak udes u Leskovcu, automobili razoreni!

Foto: Shutterstock

Na uglu Mlinske i Ulice Ilije Strele u Leskovcu došlo je do teške saobraćajne nezgode koja je rezultirala potpunim uništenjem dva vozila. Ipak, srećom, nema povređenih u ovoj nesreći.

Pukom srećom izbegnute povrede

Jedno od vozila koje je učestvovalo u ovoj teškoj saobraćajnoj nezgodi bilo je taksi vozilo, dok se u drugom vozilu nalazila trudnica koja je hitno prevožena u Opštu bolnicu Leskovac zbog porođaja koji je već počeo. Trudnica se nalazila u "Audi" vozilu koje je bilo u sudaru sa taksijem.

Ostaje da se vidi šta je bio uzrok ove nezgode i da li su vremenski uslovi, stanje puta ili neka druga okolnost bili faktor u ovoj nesreći.

Očekuju se dalje informacije

Nadležne službe su na terenu i vrše uviđaj kako bi utvrdile sve okolnosti ove saobraćajne nezgode. 

-Uskoro ćemo imati više informacije. Trudnica je upravo dovežena kod nas- kaže za Kurir direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević. Saobraćaj je u Mlinskoj ulici zatvoren za saobraćaj.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Kada je obezbeđeno lice mesta i tako eventualno sprečen nastanak novih stradanja, može da se pristupi efikasnom spasavanju nastradalih. Potrebno je znati da povređeno lice ne sme bez stručnog nadzora prisutnog lekara, opreme i Hitne pomoći da se pomera i transportuje, kako bi se izbegle ozbiljnije povrede i komplikacije.

Vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode dužan je da obavesti policiju (192), i Hitnu pomoć (194). U obavezi je da ostane na mestu nezgode do dolaska policije i završetka uviđaja. Izuzetno se može udaljiti sa mesta nezgode, samo ako mu je neophodna hitna medicinska pomoć, ili oceni da je moguće i potrebno da preveze povređenog do najbliže zdravstvene ustanove, uz obavezu da se što pre moguće vrati na mesto nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading