SLUČAJ BEKO: Maja Adrovac traži novo veštačenje DNK tragova

Autor: Republika

Hronika

26.03.2018

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbrana Maje Adrovac i Aleksandra Zdravkovića, kojima se pred Višim sudom u Beogradu sudi za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, zatražila je od suda da se uradi novo veštačenje DNK tragova koji su nađeni na mecima kojima je upucan Beko.

Foto: ST/N. MANDIĆ
Maja Adrovac

Naime, na prethodnom ročištu, održanom prošle nedelje, veštak Dušan Keckarević iznosio je svoj odgovor na primedbe stručnog savetnika odbrane Olivera Stojkovića, koji je doveo u pitanje veštačenje po kom je Adrovčeva držala u rukama metke kojima je upucan biznismen.

Sukob odbrane i veštaka nastavio se kao i na prethodnim pretresima, a nakon izjašnjenja Keckarevića, odbrana je zatražila da se pred sudom ispitaju i drugo dvoje članova tima koji je veštačio tragove u ovom slučaju. Uz to, Dalibor Katančević, advokat Maje Adrovac, zatražio je i novo veštačenje DNK tragova, koje bi obavio bilo koji drugi tim veštaka - u Novom Sadu, Nišu ili Beogradu - koji ne bi bio sa Medicinskog fakulteta na kom je rađeno prethodno veštačenje, piše blic.

Advokat Katančević je predložio i da se izvrši rekonstrukcija i to tako što bi se Maji Adrovac dali meci da ih drži na način kako to veštak želi, da se nakon toga izvrši opaljenje iz tih metaka te da se utvrdi da li je mogće da u toj situaciji zaista ostane onakav DNK trag Maje Adrovac kakav je pronađen na čauri. Veštak se tome usprotivio, a veće suda će u narednim danima odlučiti o ovom predlogu, kao i o predlogu za novo veštačenje.

Podsećamo, Milan Beko teško je ranjen u novembru 2014. godine kada je na njega ispred vile na Senjaku ispaljeno više hitaca iz zasede. Za ovo delo je već suđeno Maji Adrovac, koja je prvostepeno oslobođena za pomaganje u pokušaju ubistva, ali je taj postupčak poništen i od prošle godine objedinjen sa suđenjem Zdravkoviću, koji je okrivljen da je lično pucao na Beka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

27.03.2018 06:37

Itako u nedogled dok slučaj ne zastari. To ti je Srpsko pravosuđe !!!