STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA KOD KRUŠEVCA! Automobil na krovu, saobraćaj obustavljen!

Autor:

Hronika

27.02.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prvim informacijama u nezgodi su učestvovala dva motorna vozila i to jedno putničko vozilo i jedno manje teretno vozilo

STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA KOD KRUŠEVCA! Automobil na krovu, saobraćaj obustavljen!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Shutterstock

Policija i hitna

Prema informacijama, koje su Radio Televiziji Kruševac (RTK) potvrđene iz pouzdanih izvora, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila oko 17.45 u selu Majdevo na putu Kruševac – Blace, trenutno je na snazi obustava saobraćaja u oba smera.

Prema prvim informacijama u nezgodi su učestvovala dva motorna vozila i to jedno putničko vozilo i jedno manje teretno vozilo. Fotografije pogledajte OVDE.

RTK saznaje da su u ovom udesu povrede zadobila dva lica.Uviđaj lica mesta obavljaju pripadnici kruševačke Saobraćajne policije.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije. Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke". Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m. Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza. U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi. Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading