INVESTITOR GRADIO BEZ DOZVOLE, PA NASTAVIO RAD NA OBJEKTU UPRKOS ZABRANI: Evo kolika ga kazna čeka!

Autor: M.B.

Hronika

26.02.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužni predlog protiv R.S. zbog građenja bez građevinske dozvole.

INVESTITOR GRADIO BEZ DOZVOLE, PA NASTAVIO RAD NA OBJEKTU UPRKOS ZABRANI: Evo kolika ga kazna čeka!

Foto: Nebojša Mandić

23. februara 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv R.S. (33) zbog postojanja opravdane sumnje da je od početka 2023.godine do 27.03.2023. godine u Novom Beogradu, kao investitor objekta koji je gradio bez građevinske dozvole, nastavio započetu gradnju objekta nakon što je izdato rešenje o obustavi radova.

Izgradio tri sprata bez dozvole

Na objektu dimenzija 23 * 20 m koji se u trenutku donošenja rešenja o obustavi radova sastojao od podruma i prizemlja, izgradio još tri sprata sa atikom iznad trećeg sprata, čime je izvršio krivično delo Građenje bez građevinske dozvole.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je da Treći osnovni sud okrivljenog, nakon održanog pretresa izvedenih dokaza, oglasi krivim te da ga osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, da mu uzme kao utvrđenu kaznu zatvoru u trajanju od 8 meseci koja mu je prethodno izrečena zbog izvršenja istovrsnog krivičnog dela, te da ga osudi na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine kao i na plaćanje novčane kazne u iznosu od 1.000.000 dinara.

Podsetimo, građevinska dozvola je dokument (upravni akt – rešenje) na temelju kojeg se može  graditi. Dokumentom se utvrđuje da je glavni, odnosno idejni projekt izrađen u skladu s propisima i utvrđenim uslovima koje mora ispunjavati građevina na određenoj lokaciji te da su ispunjeni svi potrebni preduslovi za izgradnju.

U Beogradu, za objekte do 800m² bruto površine Građevinsku dozvolu izdaje nadležni opštinski organ.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading