"Draga moja Adriana, srećan ti prvi nebeski rođendan...bila sam ponosna na tebe". SLOMLJENOG SRCA NASTAVNICA I ŽENA NASTAVNIKA HEROJA IZ RIBNIKARA PROGOVORILA O DEVOJČICI KOJU JE UBIO KOSTA

Autor:

Hronika

25.02.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnice iz Francuske u masakru ubijene devojčice Adriane Dukić o njoj su izrekle najlepše reči poručivši da će je zauvek pamtiti kao predivnu i nasmejanu mis škole, a njihove koleginice iz Beogradu su joj takođe uputili emotivne poruke.

"Draga moja Adriana, srećan ti prvi nebeski rođendan...bila sam ponosna na tebe". SLOMLJENOG SRCA NASTAVNICA I ŽENA NASTAVNIKA HEROJA IZ RIBNIKARA PROGOVORILA O DEVOJČICI KOJU JE UBIO KOSTA

Foto: Društvene mreže, Shutterstock, Printscreen

Povodom 15. rođendana, koji čarobna devojčica Adriana Dukić nije dočekala oglasile su se i njene nastavnica i razredna iz krvave škole, koje su govorile kako su je doživljavale i o snažnom utisku koji je na njih ostavila. 

Uz njih su se oglasile i njihove koleginice iz Pariza koje su Adriani predavale tokom prvih godina školovanja, do njenog preseljenja u Beograd pre tri godine. Ova emotiva pisma je objavio portal Javni servis, a mi ih prenosimo u celosti.  

- Adriana.... tako lepa, blistava, uvek pažljiva, poslušna (omiljena naša mis), radoznala, puna poštovanja, odlična učenica...  ono što najviše karakteriše Adrianu je njen osmeh!

Kada pomislite na Adrianu, ona se uvek smeje i zauvek!
Adriana će zauvek imati posebno mesto u našim srcima, mesto koje čuvamo za naše IZVANREDNE učenike. Pokoj njenoj duši...
- napisale su na francuskom jeziku Amandin i Valeri, nastavnici u školi Jean de La Fontaine u Livri Gargan.

Foto: Društvene mreže

Adriana Dukić zadivila nastavnicu iz "Ribnikara" nastupom za francusku televiziju

Nastavnica Katarina Đurović dočekala je Adrianu kao njen prvi razredni starešina u 6/4 odeljenju OŠ"Vladislav Ribnikar" odakle je već sledeće školske godine, devojčica prešla u bilingvalno odeljenje, što je i bio razuman korak budući da je francuski njen maternji jezik. U odeljenje Dukićeve se prebacio iz suprotne smene dečak Kosta Kecmanović koji je u drugom polugodištu pokosio razred mecima iz očevog pištolja. 

- Moje prvo starešinstvo. U 6. razredu stiže nova učenica, Adriana Dukić. Francuskinja, Parižanka, još jedna lepotica... Brzo se uklopila u odeljenje i bila je veoma dobro prihvaćena od strane svih učenika. Adriani je bilo jako teško u početku jer nije govorila srpski jezik. Srećom, imala je razumevanje od strane svih nastavnika, ali i nesebičnu pomoć devojčica iz odeljenja, pogotovo Angeline sa kojom se prvo zbližila, kako mi se čini. Na moju molbu, Angelina je Adriani dosta pomagala, tako da je Adriana uspela sve da savlada i da 6. razred završi sa odličnim uspehom. 

U šestom razredu, skinuli smo maske, počeli da se zaljubljujemo, svađamo, glumimo mangupčiće... Adriana je još neko vreme nosila masku... već je bila zvezdica odeljenja. 
Bila sam jako ponosna na svoje 6-4. I sad sam. I uvek ću biti, i ponosna i počastvovana što sam bila deo života jedne takve generacije, nadajući se da sam ih bar malo nečemu naučila. Bili su moja prva generacija, te sam se nesebično trudila da ih učim da budu otvoreni, da komuniciraju, da se druže, da mi se poveravaju za sve što ih boli, kako ne bi bilo problema.... Verovali su mi... Moji anđeli..
.- iz srca je izustila nastavnica Đurović. 

Nastavnica srpskog jezika Mirjana Nišević, supruga nastavnika geografije Zorana Niševića koji je herojski priskočio u pomoć i nosio krvavu decu u nadi da se spasu od strahovitih povreda poručila je gledajući ka nebeskom pronstranstvu da veruje da je Adriana anđeo koji pleni i "tamo negde". 

Prepričala je kako su se upoznale

,,Nastavnice, ovo je naša nova učenica, došla je iz Francuske..."  
,,Ja sam Adriana... Govorim i razumem srpski...ćirilicu učim..." 
,,Adriana, jezik se najbolje uči sa vršnjacima, slušaj, razgovaraj, druži se... zajedno ćemo da pratimo napredovanje..." 

- Čim je ušetala u odeljenje, znala sam da je došlo pojačanje mladosti, lepoti, radosti. Prekratko sam je poznavala, ali smo se veoma volele i poštovale. Uklopila se lako i brzo. Bila je motivisana da radi, uči, napreduje, da se druži, deli i razmenjuje... Dogovorile smo se da ona mene uči francuski, a ja nju srpski... Divna, vedra, vesela, skromna, vredna devojčica, puna života, učena tradicionalnim vrednostima... Adriana... 
Volela je da nosi suknjice, uživala je sa svojim drugaricama i divno je igrala folklor... Učila je drugarice da igraju kolce i kretala se kao čigra... 
Bože, koliko li samo uživaš sa njom i njenom vedrinom... 
Neću zaboraviti koliko me je fascinirala javnim nastupom i intervjuom za francusku televiziju... Predivno je pričala francuski, vaspitana i skromna, iskrena i opuštena, blistala je... Bila sam ponosna što je baš ona moja učenica... mogli smo da učimo od nje mnogo... Zauvek ću biti zahvalna što sam taj osećaj ponosa podelila sa njom... Draga moja Adriana, srećan ti prvi nebeski rođendan! 
Zagrli drugare, naš nebeski razred i našeg Dragana
-  kazala je nastavnica Mirjana poručivši joj da je voli.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading