MALA EMA JE HRABRO STALA PRED NIŠAN RAZULARENOG KOSTE! Njena porodica danas svedoči! NASTAVLJA SE SUĐENJE RODITELJIMA DEČAKA MONSTRUMA ZA ZLOČIN U RIBNIKARU!

Autor:

Hronika

22.02.2024

06:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih - Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović.

MALA EMA JE HRABRO STALA PRED NIŠAN RAZULARENOG KOSTE! Njena porodica danas svedoči! NASTAVLJA SE SUĐENJE RODITELJIMA DEČAKA MONSTRUMA ZA ZLOČIN U RIBNIKARU!

Foto: Facebook, shutterstock

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da se svedočenjem oštećenih nastavi suđenje u parničnom postupku protiv porodice Kecmanović, odnosno majke, oca i dečaka Koste Kecmanovića koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara i ranio još šest osoba.

Ovo suđenje počelo je u oktobru, kada je zaključeno pripremno ročište, a krajem decembra svedočili su članovi porodica ubijenih - Božović, Čikić, Martinović, Aćimović i Vlahović.

Tada je svedočenje započela i Nina Kobiljski čija ćerka je ubijena, i trebalo bi da ona danas nastavi svedočenje nakon čega će pričati i njen suprug, a zatim i članovi porodica ostalih ubijenih.

Ninine reči su na prethodnom ročištu prodirale duboko u srce i njenu bol su osećali svi dok je opisivala sve delove agonije koja je trajala kao čitava večnost. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen/YouTube

Ema Kobiljski, Nina Kobiljski (desno), Miljana i Vladimir Kecmanović (u krugu)

 

 -Trčim do škole i prvo što vidim je velik broj ljudi i Hitna pomoć. Nisam očekivala da to vidim. Na ulazu u školu sam videla Emine drugarice u kolima Hitne pomoći. Tresle su se, košulje su im bile kravave. Rekle su da je dečak pucao i da su pobegle - ispričala je.

Nina kao da nije razumela šta su joj drugarice njene ćerke rekle. I dalje je čekala čerku ispred ulaza u školu i satima je bilo tako. Cela se tresla zagrljena sa mlađom ćerkom koja je vapila za sestrom, svojim najvećim uzorom. 

- Stižu informacije da je Emin drug iz odeljenja pogođen u nogu, da je ranjena nastavnica istorije. Znala sam da je Ema prvi čas imala istoriju jer je učila i rekla da joj fale dva plusa za veliku peticu. Kada je sve prošlo, pitala sam da li je odgovarala, rečeno mi je da je sve znala. Ona je stigla da ispuni sve što je sebi zacrtala za taj dan - rekla je Nina pričajući detaljno opisujući jezive slike tog dana. Išla je po bolnicama i zvala sve koji su mogli da znaju nešto o Emi. Išla je na vrata bolnica.

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletni K.K. i njegovi majka i otac. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je kako se sumnja K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost. Takođe, vodi se i parnični postupak po tužbi koju su protiv Kecmanovića, škole u kojoj se desio masakr i države Srbije, podneli članovi porodice Dukić čija je ćerka ubijena 3. maja. Nastavnica istorije koja je tada teško ranjena nedavno je takođe podnela tužbu protiv roditelja K.K.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading